Rīgā neaizliegs sestdien plānoto gājienu Palestīnas atbalstam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Pēc tikšanās ar drošības iestādēm un pasākuma rīkotājiem Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange nolēmis neaizliegt sestdien Rīgā plānoto gājienu Palestīnas atbalstam.

Kā informēja Lange, pašvaldība vakar saņēmusi Valsts drošības dienesta rekomendāciju kritiski izvērtēt pasākuma pieteikumu un izvērtēt iespēju šo pasākumu neatļaut.

Šodien notikusi izpilddirektora tikšanās ar Valsts drošības dienesta, Valsts policijas un pašvaldības policijas pārstāvjiem, kā arī pasākuma rīkotājiem. Tās laikā izvērtēti visu pušu argumenti.

Ņemot vērā Latvijas likumus, Satversmi, starptautiskās tiesību normas, kas paredz nodrošināt pulcēšanās brīvību, tostarp arī iespēju paust sabiedrības vairumam, iespējams, netīkamu viedokli, kā arī izanalizējot policijas spējas nodrošināt sabiedrisko kārtību, Lange pieņēmis lēmumu pasākumu neaizliegt.

Viņš neatklāja, kādi bijuši drošības iestāžu argumenti, vien piebilda, ka tiesībsargi norādījuši uz riskiem.

TVNET jau ziņoja, ka sestdien, 17.februārī, plkst.13 Rīgā aktīvistu grupa dosies gājienā, lai paustu atbalstu Palestīnai.

Pasākuma dalībnieki iecerējuši iet gājienā no Doma laukuma pa Jēkaba ielu uz Neatkarības laukumu. Kā pasākuma mērķis norādīts solidaritātes izrādīšana Palestīnas iedzīvotājiem. Pasākumā varētu piedalīties līdz 100 dalībnieki.

Kā informēja pasākuma rīkotāji, viņi pasākumā aicinās valsts amatpersonas un Latvijas iedzīvotājus izrādīt solidaritāti ar Palestīnas civiliedzīvotājiem un paust nosodījumu Izraēlai, kas īstenojot vardarbību arī pret civiliedzīvotājiem. Šādi gājiens vienlaicīgi norisināšoties visās trijās Baltijas valstīs.

Kā ziņots, pagājušā gada 7.oktobrī Palestīniešu islāmistu grupējumu "Hamas" un "Islāma džihāds" kaujinieki iebruka Izraēlā, noslepkavojot simtiem izraēliešu. Starp upuriem vairākums bija civilpersonas, un tikai daži desmiti bija karavīri. Teroristi sagrāba arī ķīlniekus, kas nogādāti Gazas joslā.

Izraēlas armija, reaģējot uz uzbrukumu, sāka triecienus Gazas joslā un joprojām veic sauszemes operāciju, kuras mērķis ir iznīcināt "Hamas" teroristu organizāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu