Rīgā, Krustpils ielā, būvēs katlumāju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kūpošs skurstenis. Ilustratīvs attēls.
Kūpošs skurstenis. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgā, Krustpils ielā. plānots būvēt jaunu biokurināmā un atkritumu dedzināšanas katlumāju, šodien izskanēja Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas sēdē.

Komitejas sēdē tika lemts par jaunas atkritumu apsaimniekošanas vietas izveidi Krustpils ielā 17 k-1.

Katlumājas ieceri plāno īstenot SIA "PJ Serviss". Uzņēmums iecerējis izbūvēt katlumāju, kurā automatizēti tiek kurināts biokurināmais un no atkritumiem iegūtais kurināmais.

Plānots, ka iekārtas saražos 13-17 gigavatstundas siltumenerģijas gadā. Faktiskais kurināmā patēriņš esot atkarīgs no siltuma pieprasījuma centralizētā siltumapgādes sistēmā.

No atkritumiem iegūtā kurināmā apjoms plānots līdz 792 tonnām, jeb 2,4 tonnas diennaktī.

Saražotā siltumenerģija paredzēta pārdošanai un nodošanai AS "Rīgas siltums" siltumapgādes tīklā.

Lai gan komiteja kopumā atbalstīja jaunas atkritumu apsaimniekošanas vietas izveidi Krustpils ielā, tomēr komitejas sēdē izskanēja vairāki iebildumi pret šo ieceri.

Piemēram, Selīna Vancāne (P) uzdeva jautājumus par atkritumu dedzinātavā izmantotajām tehnoloģijām, vai tajā tiks izmantota rekuperācijas sistēma, kas ļauj atgūt siltumenerģiju, kādi būs izmeši un kādi paredzēti filtri gaisa piesārņojuma mazināšanai.

Viņa arī noskaidroja, ka uzņēmums nav veicis iedzīvotāju aptauju, kā arī nekļuva skaidrs, kāds ir uzņēmuma plāns situācijai, ja "Rīgas siltums" nepirks no šīs katlumājas siltumenerģiju.

Negūstot pārliecību par to, ka plānotā katlumāja būs videi un cilvēkiem draudzīga, Vancāne nobalsoja "pret" jaunas atkritumu apsaimniekošanas vietas izveidi Krustpils ielā. Pret nobalsoja vēl divi "Progresīvo" frakcijas deputāti - Justīne Panteļējeva un Mārtiņš Zvejnieks. Taču lielākā daļa komitejas deputuātu lēmumprojektu atbalstīja.

Gala lēmums par to būs jāpieņem Rīgas domes sēdē.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija SIA "PJ serviss" reģistrēta 2014.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro. Pērn uzņēmums strādāja ar 3680 eiro apgrozījumu un 950 eiro peļņu.

SIA "PJ serviss" 50% kapitāla daļu pieder privātpersonai Jānim Pālenam, bet otra puse - SIA "NG Īpašumi".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu