"LDz loģistikas" apgrozījums pērn ievērojami sarucis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kravas vilciens Jelgavā.
Kravas vilciens Jelgavā. Foto: Evija Trifanova/LETA

VAS "Latvijas dzelzceļš" meitaskompānijas SIA "LDz loģistika" apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 14,759 miljoni eiro, kas ir par 23,3% mazāk nekā 2022.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās 2,7 reizes - līdz 264 373 eiro, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā skaidrots, ka apgrozījuma samazinājums saistīts ar kopējo pārvadāto kravu apjomu, galvenokārt beramkravu pārvadājumu samazinājumu.

2023.gadā uz/no Latvijas un tranzītā pārvadāti 15 095 konteineru vienību.

Uzņēmuma vadība norāda, ka multimodālā režīmā "LDz Loģistika" turpina sadarbību ar klientiem, kam ir nepieciešami pārvadājumi no Eiropas

Savienības vai trešajām valstīm uz/no Kazahstānu vai Uzbekistānu caur Latviju kā tranzīta valsti.

"LDz Loģistikas" mērķi ir pārvadājumu apjoma kāpināšana, attīstot intermodālus un multimodālus loģistikas piedāvājumus, veidojot stratēģiskās partnerības, apgūstot esošos un jaunus tirgus, piesaistot Latvijas tranzīta nozarei jaunus klientus un jaunas kravas plūsmas, attīstot loģistikas piedāvājumu mārketingu un pārdošanu.

Papildus plānota iekšzemes dzelzceļa kravu pārvadājumu veicināšana, sekmējot publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu un radot attīstības iespējas Latvijas tautsaimniecības atbalstam.

"LDz loģistika" 2022.gadā strādāja ar 19,239 miljonu eiro apgrozījumu un 711 989 eiro peļņu.

"LDz loģistika" ir "Latvijas dzelzceļa" meitassabiedrība, kas nodarbojas ar intermodālu loģistikas piedāvājumu mārketingu un pārdošanu, piesaistot Latvijas tranzīta nozarei jaunus klientus un tādā veidā sekmējot publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu