Par atbalsta sniegšanu nelegālajiem migrantiem aizturēts Latvijas nepilsonis

Mikroautobusa salonā atradās 10 Indijas pilsoņi bez ceļošanas dokumentiem
TVNET/LETA
Papildināts 15:35, 18. marts, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas robežsargs pie Latvijas – Baltkrievijas sauszemes robežas, kas tiks pilnībā pabeigta līdz 2023.gada 30.decembrim.
Latvijas robežsargs pie Latvijas – Baltkrievijas sauszemes robežas, kas tiks pilnībā pabeigta līdz 2023.gada 30.decembrim. Foto: Zane Bitere/LETA

Sestdien, 16. martā, par nelikumīgi valsts robežu šķērsojušu personu pārvadāšanu aizturēts Latvijas nepilsonis, portālu TVNET informē Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Jolanta Babiško.

Robežsargi sadarbībā ar Valsts policijas amatpersonām Krāslavas novada Asūnes pagastā apturēja kādu Mercedes Benz Viano markas mikroautobusu, kuru vadīja Latvijas nepilsonis. Dokumentu pārbaudes laikā konstatēts, ka mikroautobusa salonā atrodas 10 Indijas pilsoņi bez ceļošanas dokumentiem, kā arī derīgām vīzām un uzturēšanās atļaujām.

Pret pārvadātāju uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 285. 1. panta trešās daļas par liela personu skaita, tas ir, vienā gadījumā vairāk nekā piecu personu, nodrošināšanu ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijas Republikā. Personai piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums ar iespēju aizstāt piemēroto drošības līdzekli pret drošības naudu 20 000 eiro apmērā.

Indijas pilsoņi atturēti no nelikumīgas valsts robežas šķērsošanas saskaņā ar 2024. gada 12. marta Ministru kabineta rīkojumu Nr.184 “Par pastiprināta robežapsardzības sistēmas darbības režīma izsludināšanu”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu