Marija Golubeva: kad atnācu uz ministriju, daudziem jau bija viedoklis, ka man nekas nesanāks (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Par to, ka amats nav vienīgais, kas raksturo cilvēku, aicināja padomāt politiķe, bijusī iekšlietu ministre Marija Golubeva. Viņa norādīja, ka formālās tikšanās bieži vien vienīgais, ko cilvēki viens par otru uzzina, ir darba pienākumi, taču būtiski ir izprast arī otra viedokli, vērtības.

"Ja mēs uz mirkli varētu iedomāties primitīvu epitetu - cilvēku kā ēku. Ārējās, redzamās daļas ir profesija, darbs, ģimenes stāvoklis, bet ēkai ir arī pamati un iekšēja struktūra, kas veido tevi kā cilvēku. Esmu vairāk kā mans darbs, kā mana profesija. Kā mans ģimenes stāvoklis. Man ir manas zināšanas, pieredze, jūtas un viedoklis. Man ir balss," forumā runā bijusī iekšlietu ministre Marija Golubeva.

Personībai ir daudz šķautņu, bet nereti cilvēki ievieto jūs šaurā vietā - atgādinot par jūsu statusu! Jo tā taču ir ērtāk...

"Es nekad kā vadītāja nevēlētos skatīties uz cilvēkiem kā uz funkcijām. Tas ir pretēji manai pārliecībai, ka cilvēkam ik pa laikam jāatgādina, ka viņi ir vērtīgi," uzsver bijusī iekšlietu ministre. 

"Kad atnācu uz ministriju, daudziem jau bija viedoklis, ka man nekas nesanāks, jo a) es esmu sieviete; b) es nekad neesmu strādājusi iekšlietu struktūrās. Un nevar teikt, ka arī man nebija šaubas," atzīst Golubeva.

Golubeva uzsver, ka par šo iekšējo pasauli ir daudz svarīgāk rūpēties nekā par ārējo - karjeru. 

Kamēr gaidām iedvesmas forumu "Līdere 2024", "Egoiste" piedāvās divas reizes nedēļā no jauna noklausīties pēdējā foruma lektorus.

Vairāk par 2024. gada forumu "Līdere" lasi šeit.

Seko un iedvesmojies!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu