"WhatsApp" ieviesīs jaunu bezmaksas funkciju, kāda "Telegram" pieejama par maksu (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Ziņapmaiņas lietotnes “WhatsApp” veidotāji plāno pievienot pakalpojumam jaunu funkciju – balss ziņu atšifrēšanu. Šī opcija paredzēta tiem, kuri dod priekšroku teksta ziņu lasīšanai, nevis klausīties balss ziņas.

Kā norāda vietne “WABetaInfo”, visi lietotāji varēs atšifrēt audio teksta formātā ar vienkāršu pogas spiedienu uz podziņas – pirms pirmās atšifrēšanas reizes lietotnei būs nepieciešams lejupielādēt visus nepieciešamos programmatūras papildinājumus, bet nākotnē to nevajadzēs darīt.

Līdzīga funkcija jau sen ir lietotnē “Telegram”, taču pilnvērtīgi tā ir pieejama vien tiem, kuri maksā par abonementu. “Telegram Premium” lietotāji var arī aizliegt, lai viņiem sūta balss ziņojumus.

Pagaidām balss ziņu atšifrēšanas funkcija tiek izstrādāta un ir slēpta no “WhatsApp” lietotājiem. Precīza datuma, kad šī funkcija nonāks pie lietotājiem, pagaidām vēl nav. Interesanti, ka šī funkcija tiek piedāvāta “iPhone” ierīcēm, bet “Android” ierīču lietotājiem tā vēl jāgaida.

Vienā no jaunākajiem atjauninājumiem “WhatsApp” pievienoja failu apmaiņas funkciju, kas pēc idejas ir “AirDrop” analogs. Tāpat ir kļuvušas pieejamas balss ziņas, kas tiek dzēstas pēc to noklausīšanās.

Drīzumā “WhatsApp” gaida nopietnas pārmaiņas. Izmantojot šo ziņapmaiņas lietotni, būs iespējams rakstīt arī “Telegram”, “Discord” un citu ziņapmaiņas programmu lietotājiem. Iespējams, ka šāda iespēja parādīsies arī citos ziņapmaiņas servisos.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu