"airBaltic" sācis testēt "SpaceX" "Starlink" internetu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" ir veikusi pirmo "SpaceX" interneta savienojuma sistēmas Starlink testēšanu Airbus A220-300 lidmašīnā. Tests tika veikts uz zemes lidsabiedrības mājas bāzē Rīgā, un savienojuma sistēma tika testēta ar pilnu lidmašīnas salonu, kurā atradās airBaltic un "SpaceX" "Starlink" darbinieki.

"airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss norāda: “Esam gandarīti, ka varam būt līderi Eiropā, mūsu lidmašīnās piedāvājot neierobežotu, ātrgaitas un bezmaksas interneta savienojumu lidojumu laikā. Šis pirmais tests sniedz labas atziņas un tuvina mūs pakalpojumu uzlabošanai pasažieriem, kuri ceļo "airBaltic" tīklā Eiropā un ārpus tās.”

“Mēs esam pateicīgi partneriem no "SpaceX" "Starlink" par atbalstu šajā unikālajā ceļojumā. Viņu mērķi un apņēmība lieliski papildina "airBaltic" vērtības. Tā kā mēs izmantojam vienu no modernākajiem lidmašīnu tipiem tirgū, "airBaltic" nākamais loģiskais solis ir ieviest moderno "Starlink" interneta risinājumu šajā flotē,” piebilst Gauss.

"Starlink" pārdošanas viceprezidents Džeisons Fričs (Jason Fritch): “"Starlink" turpina aktivizēt ātrgaitas un zema latentuma internetu lidmašīnās visā pasaulē, tāpēc esam gandarīti, ka ar "airBaltic" A220 lidmašīnu floti varam piedāvāt šo nākamās paaudzes pieredzi arī Eiropā.”

"airBaltic" sadarbojas ar "SpaceX", lai iegūtu nepieciešamo papildu lidmašīnas tipa sertifikācijas (supplemental type certification – STC) apstiprinājumu. Šī produkta uzstādīšanu "airBaltic" "Airbus A220-300" flotei paredzēts sākt līdz gada beigām.

Plānojot aprīkot visu A220-300 lidmašīnu floti ar "SpaceX" interneta pieslēguma sistēmu "Starlink", "airBaltic" mērķis ir nodrošināt ikvienam pasažierim iespēju visa ceļojuma laikā izmantot nevainojamu ātrgaitas internetu bez sarežģījumiem un reģistrācijas. No brīža, kad pasažieri iekāps lidmašīnā, viņiem būs pieejams interneta savienojums.

"SpaceX" izstrādātais "Starlink" nodrošina ātrgaitas platjoslas internetu vairāk nekā 90 valstīs visā pasaulē un pagājušajā gadā sāka apkalpot komerciālās lidmašīnas ar ātrgaitas internetu lidojumu laikā. Ar satelītiem, kas atrodas Zemes orbītā vairāk nekā 65 reizes tuvāk par parastajiem ģeostacionārajiem satelītiem, "Starlink" sasniedz ievērojami lielāku pārraides ātrumu. "Starlink" var nodrošināt līdz pat 500 Mb/s ātru interneta savienojumu, un ar aizkavēšanos līdz pat 20 ms, ļaujot visiem pasažieriem vienlaikus piekļūt straumēšanas spējīgam internetam un lidojuma laikā veikt darbības, kas iepriekš nebija iespējamas, – videozvani, tiešsaistes spēles, virtuālie privātie tīkli un daudz kas cits.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu