Diktators Putins ieradies Minskā; piedāvās Lukašenko mācībās izmēģināt kopīgu kodoltriecienu (9)

TVNET
Krievijas un Baltkrievijas diktatori Vladimirs Putins un Aleksandrs Lukašenko.
Krievijas un Baltkrievijas diktatori Vladimirs Putins un Aleksandrs Lukašenko. Foto: EPA/Scanpix

Krievijas diktators Vladimirs Putins ceturtdienas vakarā ieradās Minskā, kur viņš Baltkrievijas diktatoram Aleksandram Lukašenko gatavojas ierosināt kopīgas militārās mācības, kurās tikšot izmēģināts kopīgs taktiskais kodoltrieciens, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums “The Moscow Times”.

“Parunāsim par [kodolieroču pielietošanas] mācību otro fāzi. Tas ir saistīts ar mūsu Baltkrievijas draugu tiešu līdzdalību šajos pasākumos,” Putina teikto pēc ierašanās Minskā citā Krievijas propagandas aģentūra TASS.

Putins arī norādīja, ka Lukašenko “velta lielu uzmanību drošības jautājumiem”.

2023.gadā Krievija izvietoja Baltkrievijā savus taktiskos kodolieročus. Pēc tam Baltkrievija veica izmaiņas savā militārajā doktrīnā, iekļaujot tajā iespēju pielietot kodolieročus kā atbildi uz ārējiem draudiem. Tikmēr Putins apgalvoja, ka Baltkrievijā esošie Krievijas kodolieroči joprojām atradīsies pilnīgā Maskavas kontrolē.

Maija sākumā Krievijas armijas Ģenerālštābs pēc Putina rīkojuma sāka gatavoties mācībām, kurās tiks izmēģināta taktisko kodolieroču pielietošana. Šīs mācības sākās 21.maijā.

ASV Kara pētījumu institūta (ISW) eksperti uzsver, ka iespējamība, ka Krievija pielietos kodolieročus, joprojām uzskatāma par maz ticamu. Tas gan netraucē Krievijai regulāri draudēt.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu