5 iemesli, kāpēc nav vajadzības «slēgt» peldsezonu jeb kā paaugstināt libido!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Vairumam no mums jau peldsezona ir beigusies, tomēr pastāv vairāki iemesli, kāpēc to turpināt! Atgādinām gan, ka roņu būšana ir īpašs treniņš, kur norūdīšanās veicama pakāpeniski, sekojot līdzi ķermeņa reakcijai uz auksto ūdeni. Lai vai kā - peldēšanos varam aizstāt arī ar vēsu vannu vai aukstu dušu!

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Libido

Jā, neticami, bet pētījumi rāda, ka, peldoties aukstā ūdenī, tiek palielināts mūsu libido. Interesanti, ka pirms vairākiem simtiem gadu tieši ledusauksts ūdens bija līdzeklis, kā apspiest izvirtušu cilvēku dabu, samazinot libido. Tomēr izrādās, viņi to tikai palielināja. Auksts ūdens stimulē estrogēnu un testosterona ražošanu. Tas ietekmē dzimumhormonus – palielina testosterona līmeni vīriešiem, bet sievietēm regulē estrogēna līmeni. Ir teikts, ka cilvēki ar lielāku libido ir pašpārliecinātāki, enerģiskāki un reti ir sliktā omā.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Endorfīni

Endorfīni ir opioīdu peptīdi, kas darbojas kā neiromediatori. Tie izstrādājas neironos sporta un citu fizisku aktivitāšu laikā, satraukumā, sāpēs, ēdot asus ēdienus, mīlestībā un orgasmā. Līdzīgi kā opioīdu grupas narkotisku vielu, piemēram, morfīna, endorfīnu nonākšana smadzenēs mazina sāpes, rada labsajūtu, eiforiju un nomierinošu efektu. Ikreiz, kad darām to, kas mums patīk, smadzenes ražo endorfīnus un mēs sākam justies labi. Peldēšanās aukstā ūdenī nav izņēmums!

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Asins cirkulācija

Peldēšana aukstā ūdenī palīdz asinīm ātrāk plūst pa kapilāriem, artērijām un vēnām. Jocīgi, bet aukstā ūdenī mums kļūst silti ļoti ātri. Mēs norūdāmies, un mūsu imūnsistēma top spēcīgāka pret infekcijām. Pateicoties asinsrites un limfātiskās sistēmas aktivizēšanai, iespējama dažādu ādas un sirds problēmu samazināšana, var normalizēties asinsspiediens, tīrīties aizsprostotas artērijas. Šis process atjaunina organismu, stimulējot dziedzeru aktivitāti.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Kaloriju dedzināšana

Peldēšanās aukstā ūdenī rosina ātrāku kaloriju sadedzināšanu mūsu organismā. Siltā ūdenī atslābstam un kļūstam pārāk slinki, lai lieki tērētu enerģiju. Auksts ūdens uzmundrina, liek mobilizēties ķermenim un sākt aktīvi peldēt.

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Stress

Pastāv daudz ieteikumu, kā mazināt stresu un spriedzi. Lūk, vēl viens bez antidepresantu lietošanas - pelde aukstā ūdenī. Pieradinot organismu pie izmaiņām un pārdzīvojumiem (šajā gadījumā – pēkšņa aukstuma), ar laiku gūstam lielāku imunitāti pret stresa situācijām kopumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu