"Enefit" jaunā piedāvājumā sola zemākus tarifus (12)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ņemot vērā to, ka no 1.aprīļa pieaugs AS "Latvenergo" elektroenerģijas tarifi, Igaunijas enerģētikas uzņēmuma "Eesti Energia" meitasuzņēmums Latvijā "Enefit" nācis klajā ar paziņojumu par jaunu piedāvājumu Latvijas uzņēmumiem, solot zemākus tarifus.

Ikvienam uzņēmumam, kas pašlaik elektroenerģiju pērk par regulētajiem tarifiem, "Enefit" piedāvā iespēju slēgt līgumu par elektroenerģijas iegādi līdz trīs gadu ilgam periodam. Līgumā cenas var piesaistīt elektroenerģijas vairumtirdzniecības cenai vai arī slēgt līgumu par fiksētām elektroenerģijas cenām, kas esot zemākas par jaunajiem tarifiem.

Pašlaik šāds piedāvājums ir pieejams tikai uzņēmumiem, jo, pēc "Enefit" domām, mājsaimniecību tirgus Latvijā vēl nav reāli atvērts konkurencei.

Kā ziņots, 1.aprīlī stāsies spēkā jauna "Latvenergo" tarifu aprēķināšanas kārtība, kas skars mājsaimniecības un juridiskas personas - saistītos lietotājus.

Latvijas tirgū "Enefit" ir galvenais "Latvenergo" konkurents. Uzņēmums pērn Latvijā pārdeva 335 gigavatstundas elektroenerģijas. Uzņēmuma klientu portfelī ir 115 uzņēmumi, bet daļa tirgū, kurā patērētājiem noteikts pienākums pirkt elektrību par tirgus cenu, ir 14%-15%.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu