Rinkēvičs: OECD Daudzpusējā konvencija palīdzēs Latvijai uzlabot nodokļu iekasēšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Daudzpusējā konvencija palīdzēs Latvijai uzlabot nodokļu iekasēšanu un cīnīties ar nodokļu nemaksāšanu, sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Ministrs skaidroja, ka konvencija lielā mērā saistīta ar divpusējiem līgumiem, kas paredz izvairīšanos no dubulto nodokļu maksāšanas modernizācijas. «Tas nozīmē, lai nerastos situācijas, kad vienā valstī tiek atvērta citas valsts uzņēmuma filiāle, tiek sniegts pakalpojums, rodas peļņa, kura tiek nodota mātes uzņēmumam citā valstī, bet kaut kur pa vidu beigās netiek samaksāti nodokļi,» skaidro Rinkēvičs.

Konvenciju OECD ministru padomes sanāksmē Parīzē no Latvijas puses Parīzē parakstīja Rinkēvičs. Sanāksmes laikā tika diskutēts par to, kādā veidā labāk adaptēties globalizācijas laikmetā, kāda veidā izdarīt visu, lai globalizācijas negatīvie efekti nebūtu tik ļoti jūtami.

Tāpat sanāksmē ministri meklēja risinājumus, lai OECD dalībvalstu un citu valstu ekonomiskā izaugsme vairāk sniegtu ieguldījumu sabiedrības dzīves līmeņa izaugsmē, nevis finanšu līdzekļu koncentrācijā tikai atsevišķu kompāniju vai atsevišķu cilvēku rokās.

Viens no pārrunātājiem tematiem skāra arī OECD paplašināšanos, proti, diskutēts par kritērijiem, kad un kā vērtēt valstu gatavību uzsākt pievienošanās sarunas. «Vistuvāk ir Lietuva, Kolumbija un Kostarika. Ir vēl vesela rinda citu valstu, kas paudušas vēlmi, to skaitā Rumānija, Bulgārija, Horvātija, Brazīlija, Argentīna un Peru,» norādīja Rinkēvičs.

Kā informēja ĀM, lai pārrunātu OECD Latvijas Ekonomikas pārskata sagatavošanas procesu, tostarp pensiju sistēmas izvērtējumu un OECD sadarbību ar Austrumu partnerības un Centrālāzijas valstīm, Rinkēvičs tikās ar OECD ģenerālsekretāru Anhelu Guriju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu