Iekšējā tirgus un patērētāju aizsardzībai VID un PTAC pārdala teju € 10 000

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Patrīcija Eglīte/LETA

Iekšējā tirgus un patērētāju aizsardzības pasākumu īstenošanai Valsts ieņēmumu dienestam (VID) un Patērētāju tiesību aizsardzības centram (PTAC) pārdalīti 96 216 eiro, šodien lēma valdība.

Finanšu ministrijā (FM) skaidroja, ka minētā summa tiks pārdalīta, lai stiprinātu VID uzraudzībā un kontrolē iesaistīto darbinieku kapacitāti, FM kā noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas politikas veidotāja kapacitāti, stiprinot noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas sistēmu un PTAC kapacitāti patērētāju kreditētāju uzraudzības jomā.

Ministru kabinets lēma FM budžeta programmā «Valsts ieņēmumu un muitas politikas nodrošināšana» papildus piešķirt 29 185 eiro, bet FM budžeta programmā «Nozaru vadība un politikas plānošana» - 17 123 eiro.

Līdz ar to VID tiks palielināta mēnešalga 13 amata vietām un radītas četras jaunas amata vietas, kā arī tiks palielināts klātienes uzraudzības pārbaužu skaits.

Savukārt Ekonomikas ministrijas budžeta apakšprogrammā «Iekšējais tirgus un patērētāju tiesību aizsardzība» papildus piešķirti 49 908 eiro. Rezultātā PTAC tiks izveidota jauna nodaļa ar piecām jaunām amata vietām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu