«Latvenergo» Rīgas Brāļu kapu izgaismošanai plāno ziedot € 100 000

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

AS «Latvenergo» Rīgas pieminekļu aģentūrai plāno ziedot 100 000 eiro, liecina uzņēmuma vēstule domei, kuru šodien skatīja Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejā.

Finansējumu plānots piešķirt, lai nodrošinātu Rīgas Brāļu kapu teritorijas elektroapgādes un apgaismošanas izbūves projekta realizāciju.

Savā vēstulē uzņēmums norāda, ka Rīgas Brāļu kapi ir viens no valstiski nozīmīgākajiem kultūrvēsturiskā mantojuma pieminekļiem, ko nepieciešams uzturēt un saglabāt. «Realizējot kapu teritorijas apgaismošanu, memoriālu ansambļa autoru veidotās skulpturālās grupas iegūs nebijušu un īpašu vizuālo noskaņu,» teikts vēstulē.

Līdz ar to, uzņēmuma valde nolēmusi atbalstīt projekta realizāciju, piešķirot tam 100 000 eiro.

Rīgas pieminekļu aģentūras pārstāvis Rolands Beļevičs norādīja, ka aģentūra jautājumu par kapu izgaismošanu aktualizējusi pirms diviem gadiem cerībā paaugstināt vides pieejamību un arī vizuāli padarīt apkaimi pievilcīgāku.

Aģentūra sadarbībai uzrunāja uzņēmumu «Latvenergo», kas gan uzreiz pozitīvu atbildi nesniedza, taču pēc divu gadu ilgām konsultācijām un diskusijām uzņēmumu starpā, ticis izstrādāts elektroapgādes projekts, ko «Latvenergo» lēmis atbalstīt, teica Beļevičs.

Ziedojuma pieņemšanu šodien atbalstīja Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja, taču galējo lēmumu vēl pieņems Rīgas dome.

Kā liecina kompānijas sniegtā informācija biržai «Nasdaq Riga», 2016.gada deviņos mēnešos «Latvenergo» koncerna apgrozījums bija 678,2034 miljoni eiro, bet peļņa bija 94,397 miljoni eiro.

«Latvenergo» koncerns ir Baltijas mēroga energouzņēmums, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un pārdošanu, elektroenerģijas sadales pakalpojuma nodrošināšanu un pārvades sistēmas aktīvu nomu. «Latvenergo» obligācijas kotē biržas «Nasdaq Riga» parāda vērtspapīru sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu