Ķīnas konglomerāts «aug» tik strauji, ka aptrūkstas jauni uzņēmumu nosaukumi

TVNET/Bloomberg
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: THOMAS WHITE / REUTERS

Ķīnas konglomerāts «HNA Group» tik strauji paplašina savu darbību, ka tam sāk aptrūkties nosaukumu, kādos dēvēt jaunos uzņēmumus, vēsta ASV ekonomikas un finanšu ziņu medijs «Bloomberg».

«HNA Group» pieder 20% Austrālijas lidsabiedrības «Virgin Australia Airlines» mātesuzņēmuma «Virgin Australia Holdings Ltd.» kapitāldaļu, un uzņēmums līdz šim vairākkārt izvairījies regulatoriem visā pasaulē atklāt informāciju, kas saistīta ar «HNA Group» kapitāldaļām Austrālijas aviokompānijā.

Šomēnes «HNA Group» paziņojumā Austrālijas fondu biržai norādījis, ka ar «HNA Group» piederošajām akcijām «Virgin Australia Holdings Ltd.» ir saistīti 518 dažādi uzņēmumi visā pasaulē.

«HNA Group» biržā iesniegtais paziņojums atklājis, ka konglomerāts «Virgin Australia Holdings Ltd.» akcijas kontrolē ar visdažādāko uzņēmumu starpniecību.

Šie uzņēmumi atrodas visā pasaulē un starp tiem ir tādas kompānijas, kurām ir identiski vai ļoti līdzīgi nosaukumi.

Piemēram, «Virgin Australia Holdings Ltd.» kapitāldaļas pieder diviem Ķīnas uzņēmumiem ar identisku nosaukumu - «HNA Tourism Group Co.».

Austrālijas lidsabiedrības kapitāldaļas pieder arī 40 uzņēmumiem no visas pasaules, kuru nosaukums sākas ar vārdiem «Gate Gourmet.»

Tāpat starp «Virgin Australia Holdings Ltd.» akcionāriem ir aptuveni desmit golfa nozarē strādājoši uzņēmumi, kas visi reģistrēti vienā adresē ASV Delavēras štatā.

«HNA Group» darbojās dažādās nozarēs tostarp aviācijā, nekustamā īpašuma sektorā, finanšu pakalpojumu nozarē, kā arī tūrisma, loģistikas un daudzos citos sektoros.

«HNA Group» visā pasaulē nodarbina vairāk nekā 400 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu