«Altum» jaunemitētās obligācijas iekļaus biržas parāda vērtspapīru sarakstā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

«Attīstības finanšu institūcijas «Altum»» («Altum») jaunemitētās obligācijas tiks iekļautas biržas «Nasdaq Riga» parāda vērtspapīru sarakstā ceturtdien, 15.martā, teikts biržas paziņojumā.

Biržas parāda vērtspapīru sarakstā iekļaus 10 000 «Altum» obligāciju 1000 eiro nominālvērtībā. Obligāciju dzēšanas termiņš ir 2025.gada 7.marts.

Jau vēstīts, ka 7.martā «Altum» emitēja septiņu gadu obligācijas 10 miljonu eiro apmērā. Investoru pieprasījums pēc «Altum» obligācijām sešas reizes pārsniedza piedāvājumu. Obligācijas iegādājās kopumā 14 investori Baltijā: četras bankas (20%), kā arī 10 aktīvu pārvaldības fondi un apdrošināšanas sabiedrības (80%).

Ieņēmumi no obligāciju emisijas tiks izmantoti «Altum» finanšu instrumentu finansēšanai.

«Ar otro sērijas laidiena obligāciju emisiju apliecinām, ka turpinām aktīvu dalību kapitāla tirgū un esam te uz palikšanu ilgtermiņā. Emisija parāda, ka investoriem ir pastiprināta interese par investīcijām augsta reitinga uzņēmumos, ar labu reputāciju un skaidru vīziju par naudas izmantošanas mērķiem. Ar obligāciju emisiju diversificējam «Altum» finansējuma bāzi, vienlaikus veicinot Baltijas kapitāla tirgus attīstību,» iepriekš sacīja «Altum» valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš.

Tāpat ziņots, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome 2017.gada septembra sākumā reģistrēja «Altum» obligāciju pamatprospektu, nosakot, ka obligāciju pamatprospekta ietvaros institūcija ir tiesīga izteikt obligāciju publiskos piedāvājumus kopumā 30 miljonu eiro apmērā. Pērn 17.oktobrī «Altum» emitēja obligācijas 20 miljonu eiro apmērā.

«Altum» ir valsts kapitālsabiedrība, kas ar valsts atbalsta finanšu instrumentu palīdzību sniedz atbalstu noteiktām mērķa grupām finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos u.c.), konkrētu programmu ietvaros, papildinot to arī ar nefinanšu atbalstu (konsultācijas, mentorings), kā arī realizējot citas valsts deleģētas funkcijas. «Altum» 40% akciju turētājs ir Finanšu ministrija, 30% akciju turētājs – Ekonomikas ministrija un 30% akciju turētājs – Zemkopības ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu