Prezentē pētījumu par Latvijas uzņēmēju pieredzi finansējuma piesaistē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Šodien tiek prezentēts «Attīstības finanšu institūcijas Altum» («Altum») un tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra «SKDS» pētījums par Latvijas uzņēmēju pieredzi finansējuma piesaistē, informēja «Altum» pārstāvji.

Lai noskaidrotu Latvijas uzņēmumu pieredzi, vajadzības un šķēršļus ārējā finansējuma iegūšanā, «Altum» sadarbībā ar «SKDS» veica apjomīgu pētījumu, aptaujājot 2255 Latvijas uzņēmumus.

«Altum» valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš stāstīja, ka uzņēmumu attīstībā aktīvi tiek ieguldīts pašu finansējums - peļņa, īpašnieku vai saistīto uzņēmumu nauda, tomēr ar pašu līdzekļiem vien nepietiek, jo katrs trešais Latvijas uzņēmējs atzīst, ka patlaban būtu nepieciešams papildus finansējums.

«Attīstības ieceru īstenošanai nepieciešamā ārējā finansējuma apmērs ir iespaidīgs - teju septiņi miljardi eiro tuvāko trīs gadu laikā. Pētījumā noskaidrojām, cik lielā mērā šīs ieceres ir īstenojamas, balstoties uz uzņēmēju līdzšinējo pieredzi - kādas ir iespējas un arī šķēršļi finansējuma saņemšanā. Apzinot uzņēmēju vajadzības un finansētāju iespējas, būs veiksmīgāka sadarbība,» sacīja «Altum» vadītājs.

Plašāk par pētījumu interesenti tiks informēti plkst.13 «Oracule Tang Space» telpās, Doma laukumā 2, Rīgā.

Pasākumā piedalīsies «Altum» valdes priekšsēdētājs, «SKDS» vadītājs Arnis Kaktiņš, kā arī uzņēmēju intereses pārstāvošās organizācijas un nozaru asociācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu