BTA valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus atstāj amatu

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pēc sešu gadu darba valdes priekšsēdētāja amatā AAS «BTA Baltic Insurance Company» (BTA) valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus atstājis BTA pēc paša vēlēšanās, Financenet informēja BTA mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktore Elīna Rasmane.

Pēc vairāk nekā desmit gadu uzņēmuma BTA vadības, no kuriem pēdējos sešus gadus BTA vadījis kā valdes priekšsēdētājs, Jānis Lucaus vēloties mest sev jaunus izaicinājumus privātajā un profesionālā darbībā, tādēļ izlēmis ar šā gada 1. maiju darbu uzņēmumā izbeigt.

Uzņēmuma mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktore uzsver, ka Jāņa Lucaus vadībā BTA ir uzrādījis ievērojamu biznesa pieaugumu 65% apmērā, sasniedzot 2017. gadā bruto parakstīto prēmiju apjomu 164,6 miljoni eiro. Tehniskais rezultāts kopš 2012. gada ir uzlabots 2,5 reizes, sasniedzot 7,6 miljonus eiro. 2017. gadā peļņa pirms nodokļiem sasniedza 8,7 miljonus eiro.

«Esmu gandarīts par BTA komandas paveikto uzņēmuma līdzšinējā attīstībā un pateicos par mērķtiecīgo komandas sadarbību un saliedētību. Esmu pārliecināts, ka uzņēmumam izdosies sasniegt izvirzītos mērķus un BTA turpinās īstenot stratēģiju būt par vienu no vadošajiem uzņēmumiem nozarē un nozīmīgu spēlētāju Latvijas tautsaimniecībā,» uzsver Jānis Lucaus.

Lucaus turpina: «2010. gadā BTA vadība izvirzīja ambīciju kļūt par tehnoloģiski modernāko uzņēmumu apdrošināšanas nozarē, kas arī bija aizsākums visas IT infrastruktūras maiņai, iekšējo procesu pārstrādei un jaunas klientu apkalpošanas koncepcijas izstrādei. Visa šā projekta laikā mēs skaidri zinājām, ka vēlamies strādāt ar modernākajiem un efektīvākajiem tehnoloģiskajiem rīkiem, saglabājot BTA būtiskākās vērtības – mērķtiecīgumu, profesionālu komandu un visplašāko klientu apkalpošanas tīklu. Līdz ar jauno tehnoloģiju ienākšanu būtiski auga arī mūsu kompetence un darba efektivitāte. Lai arī attīstījām visus iespējamos distances saziņas kanālus darbā ar klientiem un darbiniekiem, mēs saglabājām visplašāko pārdošanas struktūrvienību tīklu Latvijā un otru plašāko Lietuvā. Mums ir modernākais klientu zvanu centrs Baltijā ar pilnu klientu apkalpošanas ciklu 24/7, kā arī strauji augošs klientu pašapkalpošanās portāls internetā.»

Kā to, ko nav izdevies realizēt, Lucaus min lielāku attīstības dinamiku Igaunijas tirgū. BTA izaugsme Igaunijā ir 17%, bet tirgus daļa būtiski nav palielinājusies. Pārējās profesionālās ambīcijas ir sasniegtas.

«Nav izdevies piedzīvot atvaļinājumu bez darba jautājumu risināšanas. Lai arī atvaļinājumi ir bijuši, joprojām darba telefons un e-pasts bija ikdienas parādība. Pēc amata atstāšanas noteikti izbaudīšu Latvijas vasaru. Esmu kaislīgs makšķernieks. Plānojam uz ilgāku laiku aizceļot uz ASV, lai pabaudītu arī tās valsts klimatu un kultūru,» Financenet pastāstīja Lucaus.

BTA ietilpst lielākajā starptautiskajā apdrošināšanas grupā Centrāleiropā un Austrumeiropā, «Vienna Insurance Group AG» (VIG). BTA stratēģiskais mērķis ir būt vadošam uzņēmumam apdrošināšanas nozarē Baltijā, nodrošinot plašāko apdrošināšanas pakalpojumu loku un sniedzot klientiem augsta līmeņa apkalpošanu.

BTA padomes priekšsēdētājs un VIG valdes loceklis Francs Fukss (Franz Fuchs) norādījis, ka uzņēmums mēģinās iecelt Lucausa pēcteci, cik drīz vien būs iespējams. Viņš arī pateicies par līdzšinējā valdes priekšsēdētāja ieguldījumu: «Uzņēmuma vārdā vēlos izteikt pateicību Jānim Lucaus par sasniegto rezultātu un viņa ieguldījumu uzņēmuma attīstībā. Baltijas valstis ir viens no straujāk augošajiem tirgiem Eiropas Savienībā. Investējot mūsu finanšu resursus BTA, mēs esam nostiprinājuši savas pozīcijas Baltijas valstu tirgū.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu