Nākamnedēļ sāksies «Kurzemes CMAS» akciju atpirkšanas obligātais piedāvājums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pirmdien, 4.jūnijā, sāksies «Kurzemes ciltslietu un mākslīgās apsēklošanas stacijas» («Kurzemes CMAS») akciju atpirkšanas obligātais piedāvājums, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Vienas akcijas cena akciju atpirkšanas obligātajā piedāvājumā būs 1,76 eiro.

Akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu «Kurzemes CMAS» akcionāri varēs pieņemt 30 dienu laikā, proti, līdz 2018.gada 3.jūlijam. Savukārt apmaksa par akcijām tiks veikta piecu dienu laikā pēc piedāvājuma termiņa beigām, proti, līdz 10.jūlijam.

Jau vēstīts, ka šogad 30.aprīlī «Kurzemes CMAS» akcionāri nolēma izslēgt kompānijas akcijas no regulētā tirgus. Par akciju izslēgšanu no regulētā tirgus balsoja divi lielākie akcionāri - «Agrofirma Tērvete» un «Latvijas šķirnes dzīvnieku audzētāju savienība». Tādējādi minētajiem akcionāriem radās pienākums izteikt kompānijas akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likumam. Akciju atpirkšanas piedāvājumu pilnvarota izteikt «Agrofirma Tērvete».

«Kurzemes CMAS» akciju kapitālu veido 876 000 akciju 0,7 eiro nominālvērtībā. Pēc biržas «Nasdaq Riga» jaunākajiem datiem, 2018.gada aprīļa beigās «Latvijas šķirnes dzīvnieku audzētāju savienībai» piederēja 51,74% «Kurzemes CMAS» akciju, bet «Agrofirmai Tērvete» - 29,83%.

2017.gadā «Kurzemes CMAS» strādāja ar auditēto apgrozījumu 891 912 eiro apmērā, kas ir par 2,9% mazāk nekā 2016.gadā, kā arī cieta zaudējumus 38 149 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

«Kurzemes CMAS» akcijas kotē «Nasdaq Riga» otrajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu