Latvijā jūnijā bijusi augstāka gada inflācija nekā vidēji ES un eirozonā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Latvijā šā gada jūnijā bijusi augstāka gada inflācija nekā vidēji Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā, liecina trešdien publiskotie ES statistikas biroja «Eurostat» dati.

Gada inflācija Latvijā jūnijā bija 2,7%. Augstāka inflācija nekā Latvijā jūnijā bijusi Rumānijā (4,7%), Igaunijā (3,9%), Ungārijā (3,2%), Bulgārijā (3%) un Slovākijā (2,9%).

Šā gada jūnijā salīdzinājumā ar 2017.gada jūniju inflācija reģistrēta visās ES dalībvalstīs. Pēc Latvijas straujākais patēriņa cenu kāpums gada laikā bijis Lietuvā un Beļģijā (abās valstīs 2,6%), Čehijā un Luksemburgā (abās valstīs 2,4%), Austrijā, Francijā, Slovēnijā un Spānijā (2,3%), Horvātijā (2,2%), Vācijā un Zviedrija (2,1%).

Apkopotie dati arī liecina, ka gada laikā lēnākais patēriņa cenu kāpums maijā bijis Īrijā (0,7%), Grieķijā (1%), Dānijā (1,1%) un Somijā (1,2%).

Gan ES, gan eirozonā gada inflācija jūnijā bijusi 2%.

Vienlaikus salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi - maiju - patēriņa cenas gan ES, gan eirozonā jūnijā palielinājušās par 0,1%.

Tostarp Latvijā jūnijā salīdzinājumā ar maiju patēriņa cenas pieaugušas par 0,7%, Lietuvā cenas sarukušas par 0,1%, bet Igaunijā palielinājušās par 1%, kas bijusi lielākā mēneša inflācija starp ES valstīm. Pēc Igaunijas seko Grieķijā (0,9%) un Horvātijā (0,8%).

Nav pieejami dati par Lielbritāniju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu