Patlaban bezdarba līmenis valstī sasniedzis 12,1% (74)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sxc.hu

Patlaban reģistrētā bezdarba līmenis sasniedzis 12,1% un Latvijā ir reģistrēti 135 604 bezdarbnieki, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) apkopotā operatīvā informācija par situāciju augustā.

Kā skaidroja NVA direktore Baiba Paševica, patlaban tikai četrās teritorijās bezdarba līmenis nav sasniedzis desmit procentu robežu. Tā Tukuma rajonā bezdarba līmenis ir 8%, Ventspils rajonā - 8,5%, bet Rīgā un Daugavpilī - 9,9%.

Turklāt augustā līdz šim bezdarba līmenis palicis nemainīgs vienīgi Rēzeknē, tas ir, 19%, bet visur citur bezdarba līmenis ir audzis.

Vislielākais bezdarba līmeņa pieaugums novērots Kuldīgas rajonā, Alūksnes rajonā, Balvu rajonā, Ludzas rajonā.

Paševica skaidro, ka parasti vasaras mēnešos bezdarba līmenis nepieaug vai pieaug daudz lēnāk, jo vasarā cilvēkiem ir iespēja iesaistīties arī dažādos sezonu darbos, taču pēc tam bezdarbam ir tendence atkal pieaugt.

Runājot par rudens mēnešiem, Paševica uzskata, ka situācija būs atkarīga no tā, cik daudz tiks atbrīvoti skolu darbinieki, kā arī valsts iestāžu darbinieki.

Situācija nav mainījusies arī NVA reģistrēto vakanču jomā, jo šobrīd ir pieejamas 2045 vakances, tas ir, uz vienu brīvo darba vietu pretendē 66 cilvēki.

NVA piedāvātajās aktivitātēs ik mēnesi tiek iesaistīti līdz 22 000 bezdarbnieku, taču Paševica uzsver, ka iesaistīto skaits būtiski pieaugs, sākot ar septembri, kad tiks sākti jaunie pasākumi: apmācība pie darba devēja un pasākums dīkstāves darbiniekiem.

Kā ziņots, NVA uzskaitē jūlija beigās bija 132 519 bezdarbnieki.

Komentāri (74)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu