"Latvenergo" aktīvāk izbūvēs elektrolīnijas kabeļu veidā (15)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēc gadu mijas elektroapgādes krīzes AS "Latvenergo" aktīvāk izbūvēs elektrolīnijas kabeļu veidā, šodien žurnālistiem pēc energokompānijas akcionāru sapulces teica tās vadītājs Āris Žīgurs.

Pēc viņa vārdiem, turpmāk kabeļu izbūve tiks veikta vairāk pārdomāti un ar ilgtermiņa skatījumu.

Viņš teica, ka šāda programma var tikt realizēta vairāku desmitu gadu garumā un arī pirmie rezultāti būs jūtami nevis uzreiz, bet pēc desmit gadiem. Šādas programmas izmaksas būšot ļoti lielas - ne mazākas kā miljards latu, teica Žīgurs.

"Mums jāstrādā nākamajām paaudzēm," piebilda "Latvenergo" vadītājs.

Ekonomikas ministrs Artis Kampars informēja, ka kabeļu izbūves programmu "Latvenergo" bija izstrādājis jau 2006.gadā, tomēr akcionāri to noraidīja. Tagad uzņēmumam uzdots programmu atjaunot.

Šodien akcionāru sapulcē uzņēmumam uzdots līdz 25.februārim izstrādāt priekšlikumus, lai novērstu problēmu atkārtošanos.

Priekšlikumi attieksies uz komunikāciju ar sabiedrību, pašvaldībām un citām institūcijām, energokompānijas investīciju plānu, nepieciešamajiem normatīvo aktu grozījumiem, kas atvieglotu šādu jautājumu risināšanu, sadarbību ar mežu īpašniekiem. Skat. video

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu