Iesniegta sūdzība par LU Akadēmiskā centra trešās ēkas būvniecības iepirkumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Arhitektu birojs SIA «Modus-R» iesniedzis Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) sūdzību par Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā centra trešās ēkas - Rakstu mājas - būvprojekta izstrādes, autoruzraudzības un būvniecības iepirkumu, liecina informācija IUB mājaslapā.

Iepirkumā ar prognozēto līgumcenu 33 miljoni eiro pretendenti piedāvājumus var iesniegt līdz 18.jūnijam.

«Modus-R» iesniegtās sūdzības izskatīšanas termiņš vēl nav noteikts.

Aģentūrai LETA pirmdien neizdevās sazināties ar «Modus-R», lai noskaidrotu sūdzības iesniegšanas iemeslus.

Arhitektu biroja «Modus-R» vienīgā īpašniece ir Dace Rampāne. Uzņēmums pērn strādāja ar 46 802 eiro apgrozījumu un guva 1696 eiro peļņu, liecina «Firmas.lv» informācija.

Jau ziņots, ka Zinātņu mājai, kas ir otrā no plānotajām trim studiju un pētniecības ēkām jaunajā LU Akadēmiskajā centrā Torņakalnā, ir pabeigti apjomīgākie būvdarbi, ko veic AS «LNK Industries».

Zinātņu māja tiek celta blakus 2015.gadā atklātajai un «LNK Industries» būvētajai Dabas mājai - abas ēkas būs savienotas ar siltinātu pāreju. Zinātņu māja ir otrā no kopumā trim paredzētajām LU Akadēmiskā centra ēkām un tās būvniecību plānots noslēgt 2018.gada rudenī. Savukārt trešo - LU Rakstu māju plānots uzbūvēt līdz 2020.gada beigām.

LU Zinātņu mājai būs septiņi stāvi, kuros būs izvietots lāzercentrs, medicīnas muzejs, kā arī seši institūti - Astronomijas, Ģeodēzijas un ģeoinformātikas, Fizikas, Atomfizikas un spektroskopijas, Materiālu mehānikas, Kardioloģijas un reģeneratīvās medicīnas institūti. Vēl ēkā atradīsies Fizikas un matemātikas fakultāte, Medicīnas fakultāte un 78 zinātniskās un mācību laboratorijas, kā arī 23 auditorijas un semināru telpas. Kopumā ēkā varēs uzņemt 2000 studentu.

Zinātņu mājas būvniecības kopējās izmaksas ir 38 miljoni eiro, tostarp 79% līdzfinansē Eiropas Savienības struktūrfondi, 14% finansējuma sedz valsts, bet 7% - universitāte.

Kopumā līdz 2020.gadam LU Akadēmiskā centra izveidē plānots ieguldīt 90 miljonus eiro, papildus piesaistot arī Eiropas Investīciju bankas finansējumu 30 miljonu apmērā. To plānots realizēt trešās ēkas - LU Rakstu mājas - būvniecības procesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu