Francijā otro dienu turpinās dzelzceļnieku streiki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Vairāki miljoni Francijas iedzīvotāju trešdien otro dienu pēc kārtas saskārušies ar būtiskiem satiksmes traucējumiem, dzelzceļa darbiniekiem valstī turpinot streiku, lai protestētu pret valsts prezidenta Emanuela Makrona ieplānotajām reformām.

Līdzīgi kā otrdien, trešdien kursē tikai katrs septītais ātrgaitas TGV sastāvs un katrs piektais vilciens reģionālajos maršrutos, vēsta Francijas valsts dzelzceļu uzņēmums SNCF.

Dzelzceļnieku streika dēļ arī trešdien izveidojies ievērojams satiksme sablīvējums Parīzes reģionā, ceļotājiem izvēloties savās ikdienas gaitās doties ar automašīnām.

Četras arodbiedrības trešdien ieplānojušas tikties ar Francijas Transporta ministrijas amatpersonām, lai pārrunātu problēmu jautājumus ar valdību.

Foto: AFP/Scanpix

Kā vēstīts, Francijas dzelzceļa darbinieki paziņojuši, ka streikos līdz 28.jūnijam, darbu apturot divās no piecām dienām ik nedēļu, ja vien Makrons neatteiksies no plāniem reformēt valsts dzelzceļa kompāniju SNCF.

Francijas valdība plāno tuvākajos mēnešos reformēt SNCF, kuras darbība pašreiz izmaksā par 30% vairāk nekā līdzīgām kompānijām citur Eiropā.

Foto: AFP/Scanpix

Valdība uzskata, ka jārīkojas ātri, lai nostādītu SNCF atpakaļ uz stingriem finansiāliem pamatiem, pirms pasažieru dzelzceļa satiksme Eiropas Savienībā nākamgad tiks atvērta konkurencei.

Savukārt arodbiedrības apsūdz Makronu vēlmē «sagraut sabiedrisko dzelzceļu» un galu galā to privatizēt, lai gan valdība šādas ieceres noliedz.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu