Fen šui tavā tualetē un vannas istabā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/butkaj

Kā pareizi iekārtojama tualete un vannas istaba, lai nauda neaizplūstu nelietderīgi, stāsta Sieviešu Kluba eksperte, Jauno psiholoģiju centra Fen šui speciāliste Dita Blūma!

Tualete un vannas istaba ir telpas vai telpa (atkarībā no tā, vai tās apvienotas vienā, vai ir atsevišķas), kurās jāievēro princips: jo vienkāršākas, neuzkrītošākas, kārtīgākas un tīrākas, jo labāk!

Tualetes un vannas istabas durvis

Fen šui speciāliste Dita Blūma uzsver, ka tualetes durvīm ir jābūt pēc iespējas neuzkrītošākām, vislabāk, ja tās saplūstu ar sienu krāsu! Tātad tualetes durvīm nav jāizceļas.

Tās nevajadzētu izskaistināt ne tad, ja šī telpa ir atsevišķa,

ne arī tad, ja tā apvienota ar vannas istabu!

Dzīvoklī nav nepieciešamas arī nekādas norādes uz tualetes durvīm par to, kas šajā telpā atrodas. "Mazā norāde ar čurājošu puisīti, kura agrāk, senākos laikos bija iecienīta, dzīvoklī nav nepieciešama! Es domāju, ka dzīvokļa platība nav tik liela, lai neatrastu tualeti arī bez šā mazā puisīša palīdzības," uzskata Dita Blūma.

Vēl svarīgi, lai pretī tualetes durvīm nebūtu novietots spogulis!

Tualetē

Jo tualetes telpa būs mazāka un neitrālāka, jo tas būs pozitīvāk. "Protams, ja kādam ļoti patīk atkailināto sieviešu un moču attēli pie sienām, tos izvietot neviens nevar aizliegt. Tomēr šādi izrotāt tualeti nebūtu vēlams, uzskata speciāliste.

Ļoti būtiski, lai tualetē un vannas istabā nebūtu pilošs ūdens krāns vai tekoša tualetes poda skalojamā kaste.

"Pilošs krāns simbolizē to, ka nauda iet prom.

Turklāt tā tiek tērēta nevis lietderīgi – tam, kas nepieciešams, bet gan lietās un situācijās, kur to varētu arī netērēt, kas nekādu labumu nedod," skaidro Dita Blūma.

Vēl noteikti jāpārbauda, vai nečīkst durvis! Arī tās radīs tādu pašu efektu, ko pilošs ūdens krāns.

Krāsas

Nevar noteikt, kādas krāsas izvēlēties tualetei un vannas istabai, jo tās svarīgi izvēlēties atkarībā no tā, kurā debespusē tualete vai vannas istaba atrodas!

Veidojot mājas plānojumu, bieži vien cilvēki jautā, kur ierīkot tualeti. "Principā Fen šui zinātne ir ļoti, loti sena – no tiem laikiem, kad tualete vēl neatradās telpās! Tomēr nedomāju, ka mēs tagad vēlētos un būtu gatavi tualeti ierīkot ārā. Protams,

sliktāk, ja tā atrodas dienvidaustrumos vai dienvidrietumos,

bet neko darīt – ja māja jau uzcelta vai dzīvoklis izremontēts – būs vien jāsadzīvo, secina Fen šui speciāliste Dita Blūma.

Šajā gadījumā neatliek nekas cits, kā vienkārši tualeti turēt tīru un kārtīgu!

"Ja tualetes telpa atradīsies zināšanu sektorā, vienmēr būs kāds, kurš tajā ies ar grāmatu, un tur neko nevarēs padarīt! Tādēļ vislabāk tur nolikt vienu, divas grāmatas, nekā ļaut mētāties kaudzei žurnālu, kas jau sen vairs netiek lasīti," iesaka Dita Blūma.

Vannas istabā

Izvēloties vannas istabas krāsu (tāpat kā tualetes), jāņem vērā ne tikai to, kurā sektorā šī telpa atrodas, bet arī to, ka

vannas istabā jau tā ir ļoti daudz ūdens enerģijas!

Līdz ar to vēl vairāk ūdens krāsu jeb zilo un melno šajā telpā nevajadzētu likt!

"Ūdenim ir metāla enerģija, tādēļ vannas istabā ieteicams izvēlēties balto un pelēko vai arī zaļo krāsu. Kādā no tām var būt vannas istabas aksesuāri, piemēram, dvielīši," iesaka Dita.

Ja vannas istaba apvienota ar tualeti,

tad gan jāatceras, ka šo telpu labāk neizskaistināt!

Vēl ļoti svarīgi pārbaudīt, vai visi šampūni un krēmi, kas atrodas vannas istabā, tiek lietoti. "Tās šampūnu pudeles, kurās atlikušas tikai dažas piles matu mazgājamā līdzekļa, kuru vairs tāpat nelietojam, ir jāizmet. Jāpārskata arī kosmētikas līdzekļi – vai nav beidzies derīguma termiņš. Tas ir ļoti būtiski, jo mēs ar visām šīm lietām esam sasaistīti," skaidro speciāliste.

Jo vairāk mūsu enerģija koncentrējas uz lietām, kas atrodas mūsu mājās,

jo mazāk spēka atliek mums pašām. Tas ir galvenais iemesls, kādēļ nepieciešams atbrīvoties no lietām, kuras nelietojam!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu