Programmētājs algo ķīniešus, lai darbā varētu skatīties kaķu video (67)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Kādas vārdā nenosauktas amerikāņu IT kompānijas darbinieks diezgan nepatīkamā, tomēr tai pašā laikā arī ienesīgā veidā uz savas ādas pārliecinājies par divu senu apgalvojumu patiesīgumu. Pirmkārt par to, ka meliem ir īsas kājas, un otrkārt par to, ka anonimitāte internetā ir diezgan nosacīta.

Runa ir par programmētāju Bobu, kurš savā darba vietā turēts augstā godā, jo pārzinājis vairākas programēšanas valodas (C, C++, Perl, Java, Ruby, PHP, un Python) un visus viņam uzticētos programmēšanas darbus vienmēr paveicis laikā. Par to viņš attiecīgi arī saņēmis labu gada algu, kas netiek precizēta, taču ir rakstāma ar sešiem cipariem.

Patiesībā tomēr izrādījies, ka Bobs nav godprātīgs darbinieks, savu darbu kā ārpakalpojumu uzticējis kādam uzņēmumam Ķīnā, un tad attiecīgi tā speciālisti arī godprātīgi un savlaicīgi pildījuši četrdesmit gadu vecuma slieksni pārkāpušā amerikāņu vīrieša pienākumus.

Boba mahinācijas atklātas pēc tam, kad darba vietas VPN (Virtual Private Network jeb virtuālais privātais tīkls, kurš iepriekš ticis izveidots, lai darbinieki varētu strādāt no mājām) ierakstos atklāta regulāra pieslēgšanās Boba darba datoram no kādas adreses Ķīnā. Sākotnēji vārdā nenosauktā darba devēja IT speciālisti domājuši, ka vainojama ir kāda kaitnieciska programma, ko būs nepieciešams no virtuālā tīkla izsvēpēt, tomēr pēc konsultācijām ar interneta pakalpojumu sniedzēju Verizon un tā ekspertiem atklājies, ka problēmai risinājums būs daudz vienkāršāks.

Kā raksta The Register, Verizon saņēmuši atļauju ielūkoties Boba datorā un ātri vien sapratuši, kas par lietu. Proti, Bobs savu pienākumu pildīšanu par piekto daļu no savas algas nodevis ķīniešiem, nosūtījis viņiem paroles piekļūšanai savam darba datoram, bet pats tikmēr darba laiku starp deviņiem rītā un pieciem pēcpusdienā aizvadījis, skatoties kaķu video, sērfojot sociālajos tīklos un eBay, ēdot pusdienas un pēdējā pusstundā sagatavojot darba dienas nobeiguma atskaiti vadībai. Tāpat viņa datorā atrasta virkne ķīniešu uzņēmuma izrakstītu rēķinu PDF formātā par veikto ārpakalpojumu apmaksu.

Verizon Enterprise Solutions izmeklēšanas vadītājs Endrjū Valentains savas kompānijas blogā raksta, ka Boba darba diena izskatījusies apmēram šādi:

9:00 – Ierodas darbā, pāris stundas sērfo portālā Reddit un skatās kaķu video

11:30 – Ietur maltīti

13:00 – Ebay laiks

14:00 – Facebook, LinkedIn

16:30 – Darba dienas nobeiguma ziņojums vadībai

17:00 – Laiks doties mājās

Komentāri (67)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu