Hakeri no Krievijas uzbrukuši «JPMorgan Chase»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Hakeri no Krievijas šomēnes ielauzās bankas «JPMorgan Chase» un vēl vienas ASV bankas datorsistēmās, un šo uzbrukumu izmeklē Federālais izmeklēšanas birojs (FIB), trešdien ziņoja ASV mediji.

Divi par šo izmeklēšanu informēti cilvēki apstiprināja, ka FIB izmeklē šo lietu, lai noskaidrotu, vai šis uzbrukums ir atriebība par ASV sankcijām pret Krieviju tās atbalsta prokrieviskajiem separātistiem Ukrainā dēļ, ziņoja aģentūra «Bloomberg».

Vēl nav zināms, kāds posts šajā hakeru uzbrukumā nodarīts un kādi dati var būt nozagti, ziņoja «Bloomberg» un laikraksts «Wall Street Journal».

«Bloomberg» vēstīja, ka hakeri demonstrējuši augsta līmeņa prasmi izkļūt caur banku datorsistēmu drošības slāņiem. Vairāki drošības eksperti atzinuši, ka šāds uzbrukums nebūtu pa spēkam «parastiem noziedzīgiem hakeriem».

Izmeklēšanā, kurā piedalās arī Nacionālās drošības aģentūra (NSA), arī tiek mēģināts noskaidrot, vai šo uzbrukumu sarīkojuši noziedznieki Krievijā vai Austrumeiropā un vai tas ir saistīts ar līdzīgiem incidentiem pret Eiropas bankām.

«Mēs sadarbojamies ar ASV Slepeno dienestu, lai noskaidrotu, ar kādu mērķi notika kiberuzbrukumi vairākām ASV finanšu institūcijām, par kuriem nesen tika ziņots,» sacīja FIB preses sekretārs Pīters Donalds Ņujorkā. .

«JPMorgan» preses sekretāre neapstiprināja ziņas par konkrēto gadījumu, bet paziņoja, ka «tik lielas kompānijas kā mūsējā diemžēl pieredz kiberuzbrukumus gandrīz katru dienu».

«Mums ir daudzi aizsardzības slāņi, lai pretotos jebkādiem draudiem, un mēs pastāvīgi novērojam krāpniecības līmeņus,» sacīja bankas preses sekretāre.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu