Google apņemas cīnīties ar interneta pirātismu (16)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Interneta meklētājs «Google» cīnīsies pret pirātismu, legālos meklēšanas rezultātus atspoguļojot pirmos.

Meklētājs daudzkārt kritizēts par to, ka ar tā palīdzību iespējams atrast mājaslapas, kas piedāvā nelegāli lejupielādēt filmas, mūziku vai cita veida saturu. Izklaides industrijas pārstāvji uzskata, ka tamlīdzīgas vietnes vispār nevajadzētu iekļaut meklēšanas rezultātos.

Taču «Google» tā vietā nolēmis vispirms piedāvāt lietotājiem tikt pie kārotā satura likumīgās vietnēs, piemēram, «Spotify» un «GooglePlay». Saites uz tām būs novietotas uzreiz pēc meklētāja loga, kā arī lapas labajā pusē.

Ja likumīgās straumēšanas un lejupielāžu vietnes vēlēsies būt starp piedāvātajām alternatīvām, tām būs jāmaksā «Google» par reklāmas izvietošanu.

Skaņu ierakstu industrijas (BPI) pārstāvis sacīja, ka organizācija ir apmierināta ar «Google» rīcību, tomēr neuzskata, ka legālajām vietnēm vajadzētu maksāt. «Nevajadzētu piemērot nekādu samaksu par to, lai patērētāji varētu atrast likumīgus pakalpojumus,» uzskata britu organizācija.

2013.gadā BPI pieprasīja «Google» dzēst 43,3 miljonus meklēšanas rezultātu autortiesību pārkāpumu dēļ, savukārt ASV organizācija RIAA tajā pašā laika posmā prasīja 31,6 miljonu rezultātu dzēšanu.

«Google» arī strādā pie tā, lai meklēšanas rezultāti, kas ved uz vietnēm ar nelegāli izplatītu saturu, nonāktu zemākās pozīcijās meklēšanas rezultātu sarakstā.

«Google» izdotajā ziņojumā par ieviestajām pārmaiņām gan norādīts, ka pirātisms izskaužams tikai ar labāku likumīgo servisu izstrādāšanu. «Pirātisms bieži rodas, kad likumīgās iespējas nespēj apmierināt patērētāju pieprasījumu,» teikts ziņojumā. «Tādi pakalpojumi kā «Netflix», «Spotify» un «iTunes» pierādījuši, ka labākais pirātisma apkarošanas līdzeklis ir labāki un ērtāki likumīgie pakalpojumi.»

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu