Populārākais interneta pārlūks Latvijā - Google Chrome

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijā populārākais interneta pārlūks ir «Google» izstrādātais «Chrome», liecina kompānijas «Gemius» apkopotie dati.

Latvijā

no «Google Chrome» tiek veikta gandrīz puse jeb 49% no visiem internetā veiktajiem lapu skatījumiem.

Otrs biežāk izmantotais interneta pārlūks Latvijā ir «Mozilla Firefox», no kura tiek veikta gandrīz ceturtā daļa jeb 24% no visiem lapu skatījumiem, bet 9% no internetā veiktajiem lapu skatījumiem nāk no «Internet Explorer».

Pēc «Gemius» datiem, arī pārējās Baltijas valstīs lielākā daļa no visiem lapu skatījumiem tiek veikti no «Google Chrome» - Igaunijā attiecīgi 34%, bet Lietuvā - 33%. Taču atšķirībā no Latvijas, otrs populārākais pārlūks Igaunijā un Lietuvā ir «Internet Explorer» – Igaunijā no «Internet Explorer» tiek veikti 27%, bet Lietuvā - 20% no visiem interneta lapu skatījumiem. Savukārt no «Mozilla Firefox» gan Igaunijā, gan Lietuvā tiek veikti 17% no lapu skatījumiem.

Kompānijas apkopotie dati liecina, ka arī Eiropā kopumā interneta pārlūkošanai visbiežāk izmanto interneta pārlūku «Google Chrome», pēc kura popularitātes ziņā seko «Mozilla Firefox», «Internet Explorer», «Opera» un «Chrome Mobile».

Tostarp tādās valstīs kā Baltkrievijā, Ukrainā un Krievijā salīdzinoši lielu popularitāti ieguvis interneta pārlūks «Opera», no kura tiek veikti attiecīgi 30%, 18% un 13% no lapu skatījumiem, bet Horvātijā 19% lapu skatījumu tiek veikti gan no «Chrome Mobile», gan «WebKit Mobile».

Dati attiecināmi uz 12 Eiropas valstīm, tajā skaitā Poliju, Lietuvu, Latviju, Igauniju, Krieviju, Baltkrieviju, Ukrainu, Ungāriju, Horvātiju, Slovēniju, Slovākiju un Čehiju laika posmā no 2015.gada 8. līdz 14.jūnijam.

«Gemius» ir starptautisks interneta pētniecības uzņēmums. Kompānija dibināta 1999.gadā, un šobrīd tā darbojas vairāk nekā 30 tirgos Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu