«Kaspersky Lab»: Vairāk nekā puse internetā veikto kiberuzbrukumu nāk no Krievijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vairāk nekā puse jeb 51% no virtuālās drošības uzņēmuma «Kaspersky Lab» bloķētajiem uzbrukumiem internetā veikts no Krievijā izvietotiem ļaundabīgiem tīmekļa resursiem, teikts «Kaspersky Lab» kiberdraudu pārskatā par 2015.gada otro ceturksni.

Krievijai sarakstā seko kiberuzbrukumi no ASV, Nīderlandes, Vācijas, Ukrainas, Singapūras, Apvienotās Karalistes un Ķīnas.

Kopumā otrajā ceturksnī «Kaspersky Lab» atklājuši un atvairījuši 379 miljonus uzbrukumu no interneta resursiem visā pasaulē, kas ir par 19% mazāk nekā šī gada pirmajā ceturksnī. Tāpat otrajā ceturksnī konstatēti 26 miljoni unikālu ļaundabīgo objektu, un tas ir par 8% mazāk nekā iepriekšējā ceturksnī.

Kopējās kiberuzbrukumu tendences rāda, ka

kibernoziedznieki arvien vairāk fokusējas uz mobilajām ierīcēm

- otrajā ceturksnī trīskāršojies tām domāto vīrusu skaits, tāpat arvien lielāks uzsvars tiek likts uz uzbrukumiem maziem un vidējiem uzņēmumiem, skarot tādas nozares kā ķīmijas rūpniecība, nanotehnoloģijas, izglītība, lauksaimniecība, plašsaziņas līdzekļi un celtniecība.

«Kaspersky Lab» ir viens no pasaulē lielākajiem privātajiem informācijas tehnoloģiju drošības programmu izstrādes uzņēmumiem. Uzņēmums reģistrēts Apvienotajā Karalistē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu