Brīdina par vīrusu, kas pārlūku novirza uz kaitnieciskām vietnēm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Antivīrusu programmu «eScan» izstrādātāji aicina pievērst uzmanību – interneta lietotāji var saskarties ar vīrusu, kas, izmantojot meklētājprogrammas «Google», «Yahoo» vai «Bing», novirza interneta pārlūku uz kaitnieciskām vietnēm. Ļaunatūra ir aktīva visos interneta pārlūkos, brīdina antivīrusu izstrādātāji.

Kā norāda drošības eksperti, pārlūku novirzošais vīruss ir no pārlūkus kontrolējošo ļaunatūru kategorijas. Tai piederošās ļaunprogrammatūras, piemēram,

meklētājprogrammas, maldinošas pievienojumprogrammas un paplašinājumi, var tikt iesūtītas sistēmā un instalētas interneta pārlūkā bez lietotāja ziņas.

Ja pamanāt, ka interneta pārlūks darbojas lēnāk nekā parasti, neatveras visas lapas, ķeras interneta sakari, bet «Google», «Bing» vai «Yahoo» meklētājs novirza uz kaitnieciskām vietnēm, tā var būt zīme, ka dators ir inficēts ar pārlūku novirzošu vīrusu.

«Ir svarīgi neignorēt šo vīrusu un neatstāt to datorā.

Novirzot pārlūku uz kaitnieciskām vietnēm, tas var novest pie citu, ievērojami bīstamāku vīrusu lejupielādēšanas,»

brīdina «eScan» antivīrusu programmas izplatošā uzņēmuma «Baltimax» reģiona menedžeris Sergejs Romanovskis.

«eScan» eksperti norāda, ka pārlūku novirzošais vīruss var izsekot lietotāju pārlūkošanas ieradumus, piemēram, meklējamos vārdus, visbiežāk apmeklētās vietnes, internetā ievadāmos datus, datora IP adresi un citu informāciju.

Inficēto datoru lietotāji saskaras arī ar lielāku skaitu izlecošo reklāmu un sagaida daudz vairāk nevēlamu mēstuļu.

«Tā kā šāda tipa vīrusi inficē datorus bez lietotāju ziņas, reizēm viņiem pat nepamanot, ka ir mainījusies pārlūka darbība, iesakām izmantot uzticamu antivīrusu programmu, kas aizšķērsotu ceļu nevēlamām ļaunatūrām,» iesaka Romanovskis.

Lai atbrīvotos no pārlūku novirzošā vīrusa, «eScan»

drošības eksperti iesaka izdzēst datorā instalētās šādas programmas: «Quiknowledge», «LyricsSay-1», «Websteroids», «BlocckkTheAds», «HD-Plus 3.5» un citas nesen instalētas, bet lietotājam nezināmas programmas.

To var izdarīt, «Control Panel» izvēloties «Add/Remove Programs». Kad minētās programmas izdzēstas, ieteicams veikt vīrusu pārbaudi datorā.

«eScan» ir viens no vadošajiem globālajiem zīmoliem, kas pazīstams ar īpašajiem drošības risinājumiem datoriem, viedtālruņiem, planšetdatoriem un serveriem. «eScan» antivīrusu programmas sniedz vispusīgu mākoņdatošanas tehnoloģijās balstītu aizsardzību tiešsaistē, kas ir augsti novērtēts arī ar prestižajām «AV-Comparatives», «Virus Bulletin», «AV-Test», ICSA un «PCSL labs» balvām.

«Baltimax» ir progresīvs IT risinājumu izplatītājs, kurš piegādā novatoriskus un uzticamus produktus biznesa klientiem un mājas lietotājiem. Tas pārstāv pasaulē vadošus produktus, tādus kā eScan, Google, Blancco, BeAnywhere utt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu