Pēdējās nedēļās fiksēta apjomīga «Locky» šifrējošā izspiedējvīrusa izplatīšanas kampaņa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Neskatoties uz to, ka šifrējošo izspiedējvīrusu uzbrukumu kampaņas kļuvušas par ikdienu, aizvadītajās nedēļās tika novērota agresīva «Locky» vīrusa izsūtīšanas kampaņa, teikts informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas «Cert.lv» pārskatā par nedēļas drošības incidentiem.

Kā informē «Cert.lv» pārstāvji, izsūtītie materiāli saturēja e-pasta ziņojumus, kas satur «.docm» paplašinājuma failus, kas ir «Microsoft Word» dokuments ar «Macros» aktīvā koda funkcionalitāti.

Lai arī šī vīrusa aktivitāte neraisa izbrīnu, tā piegādes veidi ir cieši saistīti ar sociālās inženierijas elementiem un nereti neuzmanīgs lietotājs cieš no šiem uzbrukumiem, piebilst «Cert.lv» eksperti.

IT drošības incidentu novēršanas institūcija «Cert.lv» ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu IT drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un «.lv» domēna vārdu zonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu