Apple un Samsung pārkāpušas viena otras patentus (66)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV datorkompānija «Apple Inc.» un Dienvidkorejas elektronikas firma «Samsung Electronics» ir pārkāpušas viena otras patentus un tām abām jāmaksā kompensācijas par nodarītajiem zaudējumiem, piektdien nolēma Dienvidkorejas tiesa.

Tiesa nolēma, ka «Apple» pārkāpusi divus «Samsung» tehnoloģiju patentus un tai jāmaksā kompensācija 40 miljonu vonu (19 544 latu) apmērā. Savukārt «Samsung» jāmaksā kompensācija 25 miljonu vonu (12 215 latu) apmērā par viena «Apple» patenta pārkāpšanu.

«Samsung» aprīlī iesūdzēja «Apple» tiesā Seulā par patentu pārkāpšanu telekomunikāciju standartu jomā. «Apple» uz to atbildēja, jūnijā iesūdzot «Samsung» par dizaina un lietotāja interfeisa atdarināšanu, kuri izmantoti «Apple» ražotajos viedtālruņos «iPhone» un planšetdatoros «iPad».

«Samsung» ražotais viedtālrunis « Galaxy S» konkurē ar «Apple» tālruni «iPhone», bet « Samsung» planšetdators « Galaxy Tab» - ar «Apple» planšetdatoru «iPad».

Komentāri (66)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu