Pēc nāves piedāvā kļūt par koku (45)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.gerardmoline.com

Savdabīga, taču visnotaļ simpātiska pieeja dzīvei pēc nāves ir dizaineram Žerāram Molinam.

Nāve ir viena no tām tēmām, ko pārrunā nelabprāt un apbedīšanas bizness parasti saistās ar kaut ko drūmu, pelēcīgu un nomācošu.

Tomēr dizaineram Žerāram Molinam ir izdevies ar veselīgu porciju pozitīvisma dzīvei pēc nāves piešķirt patīkamu noti. Proti, viņš ir izstrādājis ekoloģisku risinājumu cilvēka pēcnāves dzīvei pārstrādāta papīra urnas formā. Par Bios Urn nodēvētajā turzā atrodas kokosrieksta čaumala, presēta kūdra un kāda koka sēkla.

Kad cilvēks aiziet un tiek kremēts, visu, kas paliek pāri, iepilda šai urnā. Bet tā pēc iestādīšanas piemērotā vietā kādu laiku vēlāk dod dzīvību jaunā formā.

Bios Urn aprakstā minēts, ka klientam ir iespējams izvēlēties starp koka sugu - lielāku koku, ja ir pieejams liels plašums un mazāku kociņu, ja tam lemts augt ierobežotā telpā.

Būtībā apbedīšanas rituāls tādējādi tiek pārvērsts par reģenerācijas procesu un atdzimšanu ar dabas starpniecību, bet kapi kļūst par mežu.

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu