Rīgā notiks Eiropas lielākās inženieru sacensības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Augustā Rīgā norisināsies BEST inženieru sacensību (EBEC – European BEST Engineering Competition) fināla kārta. Tās ir Eiropā vērienīgākās inženieru sacensības, ko organizē Eiropas tehnisko universitāšu studentu apvienība BEST (Board of European Students of Technology).

Deviņu dienu garumā studenti no 25 Eiropas universitātēm un 19 valstīm savā starpā sacentīsies par uzvarētāja un Eiropas labākā topošā inženiera titulu, piedāvājot savu risinājumu reālām situācijām, ar kurām ikdienā sastopas speciālisti konkrētā nozarē vai vadības sfērā. Ar devīzi «Veido nākotni. Šodien» (no angļ. val. «Design the future. Today.») EBEC ir projekts, kura mērķis ir apvienot nākotnes inženierus, ne tikai attīstot to prasmes un teorētiskās zināšanas, bet arī dodot iespēju izmēģināt savas studijās iegūtās zināšanas praksē, turklāt reālās, ikdienā eksistējošās problēmsituācijās.

Attēls no pagājušā gada sacensībām
Attēls no pagājušā gada sacensībām Foto: Publicitātes foto

EBEC projekts sasniedz vairāk nekā 6500 studentu, kuri izaicina sevi vienā no divām kategorijām: konstruēšana vai situāciju analīze. Šogad 30 radošākās un inovatīvākās komandas, kas izturējušas vienu no inženieru sacensību 87 lokālajām kārtām un 15 nacionālajām vai reģionālajām kārtām, četru cilvēku sastāvā pierādīs sevi EBEC fināla kārtā. EBEC Fināls ir inženieru sacensību grandiozā noslēguma daļa, ko Eiropas mērogā jau sesto gadu organizē BEST.

BEST ir nepārtraukti augoša, nepolitiska bezpeļņas organizācija, kas šogad atzīmē savu 25. gadadienu. Īstenojot un pilnveidojot savus projektus, tā nodrošina vairāk nekā miljons studentu mobilitāti Eiropā un rūpējas par jauniešu interešu izglītības iespējām, iesaisti izglītības procesos, kā arī karjeras atbalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu