«Apple» pastiprina mākoņpakalpojuma «iCloud» drošību (8)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

ASV tehnoloģiju gigants «Apple» vairākos pakalpojumos, tostarp arī mākoņpakalpojumu serverī «iCloud», ieviesis papildu drošības pasākumus.

Lietotāji saņems četru ciparu kodu, kas būs jāievada papildus esošajai parolei, lai piekļūtu tādām programmām kā «Mail», «Pages» un «Keynote».

Sākot ar oktobri, būs jāievada speciāla parole, piekļūstot mākoņpakalpojuma «iCloud» kontam no citām programmām, piemēram, e-pasta pārlūka vai kalendāra aplikācijas.

Divpakāpju paroļu sistēma nodrošinās, ka pat tādā gadījumā, ja hakeri uzzinās lietotāja paroli, tie varēs piekļūt tikai nelielai daļai datu, nevis visam saturam. Tādā veidā kibernoziedzniekiem arī nebūs iespējas veikt pirkumus «iTunes».

Jaunās paroles iegūstamas «Apple ID» vietnē.

Kā jau ziņots, pagājušajā mēnesī internetā tika nopludināts liels daudzums slavenību kailfoto. Eksperti pieļauj, ka attēli varētu būt nozagti no to «iCloud» kontiem, kuros automātiski tiek augšupielādētas ar viedtālruni uzņemtās fotogrāfijas.

«Apple» uzstāj, ka «iCloud» drošības sistēmā nav nepilnību un slavenību fotogrāfijām piekļūts, uzminot vai izvilinot viņu kontu paroles.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu