Google un Skrillex izstrādā viedus vāciņus viedtelefoniem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tehnoloģiju un interneta gigants Google acīmredzot ir nolēmis, ka ir pienācis laiks ne tikai viediem telefoniem, bet arī to vāciņiem.

Šā iemesla dēļ Google ir nolēmuši veidot partnerības ar māksliniekiem, lai radītu unikālu vāciņu līniju Nexus un vairākiem Samsung viedtālruņiem (Nexus 5, Nexus 6, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6 un Samsung Galaxy Note 4). Pirmais mākslinieks, kas iesaistījies Google projektā, ir mūziķis Skrillex, un ar viņu kopā radītā vāciņu sērija nodēvēta par Editions.

Ar ko Skrillex vāciņi būs īpaši

Katrai vāciņu sērijai piemitīs konkrēto sadarbības partneri raksturojošas īpašības, un Skrillex gadījumā tā būs kosmosa tematika. Atbilstoši koncepcijai vāciņš kļūst par paša telefona paplašinājumu un automātiski atjaunina tā ekrāntapeti, to aizstājot ar attēliem, ko uzņēmis projekta ietvaros stratosfērā palaists mini satelīts. Tas, starp citu, nodēvēts Skrillex suņa Nanou vārdā, un arī palaidējs bija pats mākslinieks.

Attēli no stratosfēras uz telefonu tiks pārraidīti tikai diennakts gaišajā laikā; tumsā telefona ekrānā būs redzami tieši tobrīd debesu jumā saskatāmie zvaigznāji.

Vēl viena no viedvāciņa funkcijām ir aizmugurē iebūvētā ātrās piekļuves poga. Spiežot uz tās, viedtelefons pēc noklusējuma tiešā ceļā pieslēgsies Skrillex YouTube kanālam. Ja šāds īsceļš nav nepieciešams, telefona lietotājs pogu var pārprogrammēt, lai ar to atvērtu kādu no biežāk lietotajām aplikācijām, fotokameras funkciju vai kādu konkrētu interneta vietni.

Skrillex Editions vāciņi tiks izlaisti ierobežotā skaitā, un tos var iegādāties tikai Google Store veikalā. Latvijā tas pagaidām nedarbojas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu