Radīts telefona maciņš, kas bateriju lādē ar radioviļņiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ohaio universitātes zinātnieki ir radījuši viedtelefona maciņu, kurš pārtver raidītāja liekos radioviļņus un tos pārvērš elektriskajā lādiņā.

Tehnoloģijas izstrādātāji pagaidām neatklāj visas nianses, kā radio viļņu konvertēšana darbojas, taču tāpat gatavojas savu Nikola Labs projektu izvietot kolektīvās finansēšanas platformā Kickstarter, raksta Newsru.com. Ar tās palīdzību izstrādātāji cer iegūt nepieciešamos līdzekļus, lai savu maciņu laistu sērijveida ražošanā un attiecīgi arī pārdošanā.

Jāteic, ka šāda veida tehnoloģija nav jaunums, taču līdz šim radioviļņu pārvēršana strāvā izmantota pavisam nelielās ierīcēs, piemēram, sensoros, kam nav baterijas, bet strāva tiek ražota, izmantojot fona radioviļņus.

Nikola Labs maciņš strāvu ražos, «patērējot» viedtelefona signālus, ko tas pārraida, būdams pieslēgts mobilo sakaru vai arī bezvadu interneta tīklam. Liekos signālus maciņš spēs atšķirt no lietderīgajiem un tos pārvērtīs elektroenerģijā. Iespējamie trūkumi šā maciņa izmantošanas laikā varētu būt pasliktināts sakaru signāls sarunas laikā.

Ohaio universitātē ir veikts pētījums, kurā noskaidrots, ka līdz pat 97% telefona raidīto signālu tā arī nesasniedz sakaru torni. Visus no šiem 97% signālu elektroenerģijā pārvērst neizdosies, taču pēc izstrādātāju domām telefona darbības ilgums īpašā maciņa dēļ vien būs par 30% garāks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu