Eiropieši skeptiski, ka roboti un mākslīgais intelekts pārņems viņu darbu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielākā daļa jeb 53% Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu iedzīvotāju uzskata, ka roboti un mākslīgais intelekts nākotnē nepārņems viņu darbu, liecina «Eurobarometer» aptaujas dati.

Gandrīz trešdaļa jeb 26% uzskata, ka tehnoloģijas viņu darba pienākumus pārņems tikai daļēji, 13% domā, ka tehnoloģijas iemācīsies paveikt lielāko daļu darba, bet 5% aptaujāto uzskata, ka roboti un mākslīgais intelekts nākotnē pilnībā pārņems viņu profesiju.

Par savu darbavietu droši jūtas 56% latviešu, 52% igauņu un 42% lietuviešu. ES visdrošāk jūtas Lielbritānijas iedzīvotāji - tur 66% uzskata, ka tehnoloģijas viņu darbu neskars, bet visnedrošākie ir bulgāri - tikai 33% domā, ka roboti un mākslīgais intelekts viņu darba pienākumus neietekmēs.

25% Latvijā aptaujāto norādīja, ka tehnoloģijas varētu nedaudz pārņemt viņu pienākumus, 9% - ka lielākoties, bet 8% domā, ka viņu amats ar laiku pilnībā nonāks robotu un mākslīgā intelekta rokās. Savu darbu pilnīgu atdošanu tehnoloģijām nākotnē prognozē 7% lietuviešu un 4% igauņu.

«Eurobarometer» pētījums veikts 2017.gada martā, visās ES dalībvalstīs aptaujājot 27 901 cilvēku, kas vecāki par 15 gadiem. Latvijā tika aptaujāts 1001 iedzīvotājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu