EK pezidentam Junkeram joprojām nav viedtālruņa

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FRANCOIS LENOIR / POOL / REUTERS POOL

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers piektdien vizītes laikā Igaunijā atzina, ka viņam joprojām nav viedtālruņa. «Man to nevajadzētu teikt - man joprojām nav viedtelefona,» sacīja 62 gadus vecais Junkers preses konferencē Tallinā, kurā piedalījās arī Igaunijas valdības vadītājs Jiri Ratass.

«Tātad es nevarētu kļūt par Igaunijas premjerministru, tas būtu pilnīgi neiespējami,» teica Junkers, bet viņam līdzās stāvošais Ratass smaidīja.

Junkers piebilda, ka Ratass zinājis, ka viņam nav viedtālruņa. «Tāpēc viņš gluži kā 19.gadsimtā atsūtīja man pastkarti ar ielūgumu uz Tallinu,» sacīja EK prezidents.

Avoti Eiropas Savienības (ES) struktūrās, kas vēlējās palikt anonīmi, aģentūrai AFP teica, ka Junkers lietojot vecu mobilo tālruni «Nokia».

Junkers ieradies Tallinā uz Igaunijas prezidentūras ES atklāšanas pasākumiem. Igaunija ir pasludinājusi digitālos jautājumus par vienu no savas prezidentūras prioritātēm.

«Lai gan neesmu tehnoloģiju entuziasts, es zinu, ka mūsu nākotne ir digitāla. Jūsu valsts DNS ir digitāla, un tai ir jākļūst par daļu no Eiropas DNS,» sacīja EK prezidents.

Viņš arī uzteica Igaunijas centienus kiberdrošības jomā.

«Digitālā vienotā tirgus panākumi būs atkarīgi arī no eiropiešu uzticības. Tāpēc es ceru, ka mēs varam mācīties no jūsu pieredzes kiberdrošībā - risku mērogs ir būtisks,» teica Junkers.

Igaunija kļūs par ES Padomes prezidējošo valsti sestdien.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu