Robots - pašnāvnieks noslīcinās baseinā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Twitter/@bilalfarooqui

Kompānija Knightscope pašas izstrādātam robotam piedēvē nenogurdināmas darba spējas, jo viņam nekad nekļūstot garlaicīgi, pildot kārtības uzrauga pienākumus. Viens no robotiem gan acīmredzot bijis citās domās, jo savai nožēlojamajai dzīvei pielicis punktu, noslīcinoties baseinā.

Neparastais gadījums noticis vienā no iepirkšanās un biroju centriem Džordžtaunā, Vašingtonā, vēsta Independent.co.uk.

Attēlos, kas uzņemti «pašnāvības» vietā, redzams bariņš centra darbinieku, kuri domā par robota izvilkšanu no ūdens.

Ja robots strādā atbilstoši plānam, tas vērtē apkārtējā vidē notiekošo un spēj noteikt, ka kaut kas nav kā parasti. Šim nolūkam robots ir apgādāts ar vairākiem mikrofoniem, videokamerām un sensoriem. Nākotnē paredzēts, ka Knightscope robots iegūs papildu funkcijas, tostarp mākslīgo intelektu un prasmi noteikt šaujamieroča klātbūtni.

Gadījumā, ja olveida robots konstatē kādas nepatikšanas, tas raida spalgu skaņas signālu un tādējādi rada apjukumu pārkāpējos.

Ierīce, kas pēc formas atgādina olgalvi, ir lēts veids, kā patrulēt publiskās vietās, kur vīrs ar automātu neiederētos. Tā īrēšana maksā tikai 7$ stundā.

Knightscope robotu ieviešana gan nenorit bez sarežģījumiem. Tā, piemēram, gada sākumā vienam no robotiem uzbrucis piedzēries vīrietis, bet cits robots uzbraucis mazam bērnam. Tai pašā laikā ir vismaz viens gadījums, kad robots konstatējis uzbrukumu, sacēlis traci, pārkāpējs meties bēgt, bet apsargiem viņu izdevies notvert.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu