VEF Kultūras pilī notiks tradicionālās Ziemassvētku eglītes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien un rīt, 22.decembrī, Rīgā, VEF Kultūras pilī, norisināsies tradicionālās Ziemassvētku eglītes, informēja VEF Kultūras pils Mākslinieciskās nodaļas vadītāja Ilze Tumulkāne.

Kā ierasts, bērnus priecēs jauka muzikāla izrāde. Šoreiz pasākuma apmeklētājiem tiks piedāvāts iestudējums «Runcis Francis» ar komponistes Agitas Kaužēnas mūziku un Ulda Ausekļa dzeju, bet pēc izrādes paredzētas rotaļas kopā ar Ziemassvētku vecīti un viņa palīgiem. Turklāt bērni varēs uzstāties pie lielās svētku egles, parādot Ziemassvētku vecītim, ko iemācījušies.

Muzikālā izrāde «Runcis Francis» ir sirsnīgs stāsts par runci Franci, kurš ar saviem draugiem dzīvo Ķīpsalā.

Piedzīvojumi sākas brīdī, kad runcis Francis saņem vēstuli no brālēna Mišela, kurš dzīvo Francijā. Runcis Francis dodas ceļojumā uz Parīzi, lai atklātu savas dzimtas noslēpumus. Lai cik skaists arī būtu šis ceļojums, tomēr mājās ir vislabāk - tur viņu gaida Mince Munce, lai kopīgi sagaidītu Ziemassvētkus.

Izrādē piedalīsies bērnu vokālais ansamblis «Momo» Dagnijas Kravales vadībā, deju grupa «Ritms» Elīnas Breices vadībā, instrumentālā grupa un komponiste Kaužēna. Ziemassvētku vecīša un viņa palīgu lomās iejutīsies folkloras kopas «Rija» vadītājs Druvis Rijnieks un kopas dalībnieki.

Ziemassvētku eglīte VEF Kultūras pilī notiks šodien plkst.11, kā arī 22.decembrī plkst.11 un plkst.14.

Biļetes uz pasākumu var iegādāties VEF Kultūras pilī, «Biļešu paradīzes» kasēs un interneta vietnē «www.bilesuparadize.lv».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu