Rīgas Svētā Pētera baznīcā Ceturtajā adventē notiks divi koncerti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Svētdien, 21.decembrī, Rīgas Svētā Pētera baznīcā notiks divi koncerti, informēja baznīcā.

Plkst.16 notiks dziedātājas Evitas Zālītes un ģitārista Kaspara Zemīša koncerts «Pasaules skaistākās Ziemassvētku dziesmas». Koncertprogrammā tiks atskaņota mūzika no Eiropas līdz Argentīnai, no Johana Sebastiana Baha līdz Astoram Pjacollam. Koncertā skanēs arī kopā dziedamas Ziemassvētku dziesmas, sagaidot katram savus un tomēr visu kopīgos Kristus dzimšanas svētkus.

Plkst.19 koncertā «Eņģeļus mēs dzirdējām» uzstāsies Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģijas (LZAK) jauktais koris diriģentu Pētera un Kristiānas Vaickovsku vadībā. Koncertā skanēs tradicionālas un visu iemīļotas Ziemassvētku dziesmas, bez kurām, tāpat kā bez eglītes un dāvanām, svētki nav iedomājami. Visu dziesmu aranžējumu autors ir komponists Valts Pūce. LZAK jauktajam korim šis būs īpašs koncerts, jo savā īsajā pastāvēšanas laikā (kopš 2011. gada) pirmo reizi kolektīvs uzstāsies ar pilnu koncertprogrammu.

Kopā ar kori muzicēs instrumentālais ansamblis - trompetisti Jānis Porietis un Edgars Švembergs, mežradznieks Kalvis Etkins, trombonists Kaspars Majors, sitaminstrumentālists Mikus Bāliņš un ērģelniece Ilze Metuzāle. Uz skatuves kāps arī solisti - soprāns Iveta Romancāne un tenors Kārlis Rūtentāls. LZAK jauktā kora patrons ir maestro Gido Kokars.

Ieeja abos koncertos būs bez maksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu