Latgalē Jauno gadu sagaidīs ar skrējieniem, koncertiem un svētku uguņošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Latgalē veco gadu pavadīs un jauno sagaidīs ar skrējieniem, koncertiem, svētku uguņošanu un daudzām citām jautrām izdarībām, informēja vietējās pašvaldībās.

Daugavpilī svētku pasākumus plkst.12 ievadīs tradicionālais Jaungada skrējiens. Pēc distances veikšanas tā dalībniekiem būs iespēja sasildīties ar karstu tēju un pīrādziņiem. Visiem skrējiena dalībniekiem Ziemassvētku vecītis ar rūķiem būs sagādājuši dāvanas.

Vecā gada pēdējā dienā būs iespēja paviesoties arī Rūķu namiņā no plkst.12 līdz 15 un apmeklēt slidotavu no plkst.10 līdz 22. Savukārt vakarā plkst.23.30 sāksies galvenais Jaunā gada sagaidīšanas pasākums - koncertprogramma «Gadu mijā», kurā Inna Kralika un Latgales džeza klubs aicinās kopīgi izdziedāt pazīstamākās Jaunā gada un 80.gadu dziesmas.

Iestājoties Jaunajam 2017.gadam, klātesošos sveiks Daugavpils mērs Lāčplēsis, kopīgi tiks dziedāta Latvijas valsts himna.

Jaungada svinības Daugavpilī turpināsies ar Zumba komandas «Enerģētisko treniņu 2017.gadam», Jenny May koncertu un deju studijas «Stop Time» programmu «Jaunais gads - deju ritmu eliksīrā», savukārt plkst.01 klātesošos priecēs lielais svētku salūts Daugavpilī, kam sekos Jaungada nakts diskotēka.

Sagaidot Jauno gadu, plkst.12 Jēkabpils sporta centra organizētais Vecgada skrējiens norisināsies arī Jēkabpils Mežaparkā. Ierašanās uz pasākumu - rūķu cepurēs, skrējiena distances garums - trīs kilometri. Pieteikumi skrējienam tiks pieņemti sacensību norises vietā no plkst.11. Dalības maksa - kāds našķis kopīgam dalībnieku cienastam un eglē iekarināms gardums meža iemītniekiem.

Savukārt Jaunā gada naktī plkst.0.30 Vecpilsētas laukumā sāksies Jaungada uzvedums. Klātesošos uzrunās arī Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs. Pēc uzveduma iedzīvotājus priecēs svētku salūts. Pēc salūta Vecpilsētas laukumā turpinās muzicēt kapela «Kreicburgas ziķeri».

Plkst.1 Jēkabpils Tautas namā sāksies gadu mijas balle kopā ar grupu «Rollmans Band» un DJ Kasparu Siliņu.

Jaunā gada sagaidīšanai veltītais pasākums Rēzeknes Festivāla parkā sāksies plkst.23. To vadīs jautrais Ziemassvētku vecītis un melanholiskā Sniegbaltīte, kuru lomās iejutīsies Latvijas Nacionālā teātra aktieri Zane Dombrovska un Mārtiņš Brūveris.

Vakara gaitā sagaidāma zīlēšana, konkursi, joki un asprātīgi Jaunā gada pareģojumi. Skatītājus priecēs arī vietējā deju studija «Stoptime». Kā ierasts, notiks atskatīšanās arī uz jau paveiktajiem darbiem Rēzeknē un ieskats tajā, ko Rēzeknes pilsētai sola Jaunais gads.

Pasākuma apmeklētāji varēs cienāties ar karstu svētku dzērienu un piparkūkām. Pusnaktī būs salūts, pēc kura līdz plkst.1 skanēs disko deju ritmi kopā ar dīdžeju Ēriku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu