Ziemassvētku egļu ceļš Rīgā sāksies ar objekta «Ieej svētkos!» atklāšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceturtdien, 4.decembrī, plkst. 17 Brīvības bulvāra un Elizabetes ielas krustojumā atklās AS «LNK Industries» veidoto un pilsētai dāvināto vides objektu «Ieej svētkos!», kas būs viena no festivāla «Ziemassvētku egļu ceļš» ekspozīcijas eglēm, informēja Rīgas domē.

Līdz ar šā objekta atklāšanu, jau no 5.decembra Rīgā būs skatāma festivāla piecu gadu jubilejas vides objektu ekspozīcija, kurā šogad eksponēti ap 80 vides objektu - egles.

Objekta «Ieej svētkos!» atklāšanas pasākumā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR), AS «LNK Industries» pārstāvis, kā arī SIA «ArkiLED» pārstāvis Deniss Kiseļovs.

«AS «LNK Industries» Rīgas pilsētai un tās iedzīvotājiem par godu festivālam «Ziemassvētku egļu ceļš» dāvina vides objektu «Ieej svētkos!», kurā ir egle un alejas noformējums Brīvības bulvārī. Svētku egle un alejas noformējums kopumā veido vienotu vizuālo tēlu - ansambli kā vides objektu. Svētku egle konstruktīvi sastāv no četrām daļām, tādējādi simbolizējot četrus gadalaikus. Kopforma veido egles konusu, savukārt pamats noslēgtu apli - gada ciklu. Šī egle skatītājam dod iespēju ne tikai apskatīt to no malas, bet arī ieiet tajā. Simboliski runājot, it kā ieiet svētkos un kļūt par to dalībnieku un veidotāju,» stāsta objekta mākslinieks Visvaldis Asaris.

Vides objekta egles konstrukcija uzstādīta sadarbībā ar AS «Latvijas tilti». Tā dekoratīvo un apgaismes tehnisko izpildījumu ir izstrādājis un veic AS «LNK Industries» gaismas sadarbības partneris - uzņēmums SIA «ArkiLED». Svētku egles apgaismojumā izmantotas 6000 spuldzītes, bet 300 metru garajā alejā - 1100, kas ražotas tepat Latvijā. Savukārt dekoratīvajā egles noformējumā zaļumu virtene sasniedz viena kilometra garumu.

Objekts visā savā krāšņumā iemirdzēsies vakarā, priecēdams ikvienu arī ar dinamisku gaismas joslu, kas noteiktā periodā mainīs alejas krāsu gammu. Vides objekta galvenā elementa - egles - tehnisko projektu izstrādāja un metālkonstrukciju izgatavoja «LNK Industries» grupā iekļautais uzņēmums SIA «Transportation Technology Systems».

Vides objekts «Ieej svētkos!» tika godalgots Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta organizētajā festivāla «Ziemassvētku egļu ceļš» projektu atlases konkursā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu