No € 3 līdz € 1000: vai eglīte tev ir pa kabatai?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Noceļam no skapjaugšas iepriekšējo gadu dekorus vai meklējam veikalu plauktos jaunas bumbas, virtenes un «sniedziņu», bet atlikt vairs nedrīkst – laiks pušķot eglīti! Pirms nesam to mājās, jāizvēlas – iet meklēt mežā vai tomēr nopirkt? Ja grasies pirkt, pirms tam iepazīsties ar summām, kas būs jāizceļ no sava maciņa.

Pētot eglīšu piedāvājumu, secinājām, ka pamatā nemainīgi ir trīs varianti – cirstas eglītes, podiņos un plastmasas. Papildinās pakalpojumu klāsts – rezervēšana, piegāde, uzstādīšana, dekorēšana, novākšana un pat izīrēšana. Lielākās stādaudzētavās iespējams iegādāties arī dāvanu kartes.

Ja esi cirstu eglīšu piekritējs un katru gadu liec to «krustiņā», traukā ar ūdeni vai koka bluķī, tad par mazākajām eglītēm, ne garākām par 1 metru, nāksies šķirties no 3 – 5 eiro. Egles 1,5 metru augstumā maksās līdz 13 eiro. Savukārt 2 metru augstas eglītes izmaksās līdz 18 eiro.

Ja tavām acīm tīk vizuāli skaistāka, kuplāka un pilnīgāka egle, tad piemērotas būs baltegles vai sudrabegles. Bet rēķinies, ka cena noteikti būs divreiz (un pat vēl nedaudz) lielāka nekā parastajām eglēm.

Ja šogad esi izlēmis būt dabai draudzīgs, paglābt paklāju no skujām vai likt eglīti uz kumodes, tad lielisks risinājums būs egles podos. Izmēros parasti tās nesasniedz 2 metrus, bet cenas svārstās no 5 eiro par 0,25 metru eglīti līdz pat 55 eiro par augstāko egli ar papīros rakstītu sudrabegles vai Serbijas egles nosaukumu.

Foto: Depositphotos.com

Dažādu apsvērumu dēļ kāds noteikti izvēlas arī «nedzīvu» eglīti jeb gatavotu no plastmasas. Šīm eglēm cenas ir sākot no 15 eiro. Un, ja var ticēt interneta veikalu informācijai, tad dārgākās var būt pat līdz 1000 eiro.

Foto: Depositphotos.com

Ja tomēr kāda no stādaudzētavu eglīšu tirgošanas vietām jums nav pa ceļam, tad noteikti egles var meklēt piemājas tirdziņos. Tur par cenām droši var kaulēties un par ietaupīto naudu iegādāties kādu papildu rotājumu.

Ja arī tuvākais tirgus placis ir par tālu, tad eglītes podiņos var meklēt arī degvielas uzpildes stacijās. Cenas eglītēm mēdz būt no 12 līdz 25 eiro. Reizēm šis ir glābiņa variants, ja nekādi nav sanācis laika atrast Ziemassvētku egli kur citur.

Laiks doties visskaistākās eglītes meklējumos!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu