«Latvijas gaisa satiksmes» peļņa šogad deviņos mēnešos palielinājusies četras reizes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Par gaisa satiksmes organizēšanu Latvijā atbildīgā VAS «Latvijas Gaisa satiksme» (LGS) deviņos mēnešos šogad strādāja ar peļņu 2,297 miljoni eiro, kas ir 4,4 reizes vairāk nekā deviņos mēnešos pērn, savukārt apgrozījums audzis līdz 20,938 miljoniem eiro, pieaugot par 12,7%, liecina LGS publiskotā informācija.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā sacīts, ka šogad deviņos mēnešos kopā apkalpoti 204 925 lidojumi, kas ir par 15 984 jeb 8,5% vairāk nekā atbilstošā periodā pagājušā gadā.

Ziņojumā arī atzīmēts, ka šī gada trešajā ceturksnī ir pabeigts darbs pie augstas precizitātes navigācijas koncepta izstrādes, ir saņemts gala nodevums un tiek gatavota dokumentācija koncepta iesniegšanai apstiprināšanai valsts aģentūrā «Civilās aviācijas aģentūra».

Tāpat ir izsludināta iepirkuma procedūra vēja mērījumu sistēmas 3D vidē iegādei, kas nodrošinās vēja virziena un ātruma mērījumus pa augstumiem nosēšanās-pacelšanās trajektorijās, kā arī brīdinājumu par vēja nobīdēm mazos augstumos automātisku ģenerēšanu, atvieglojot lidmašīnām nosēšanās procedūru izpildi lidlaukā «Rīga».

Trešajā ceturksnī arī izsludināts iepirkums vienotas uzņēmuma resursu pārvaldības un grāmatvedības finanšu uzskaites sistēmas izstrādei. Savukārt jauna gaisa satiksmes vadības torņa attīstības projekta ietvaros ir sagatavota un Iepirkumu komisijā apstiprināta metu konkursa «Rīgas lidostas gaisa satiksmes vadības torņa nākotnes vizuālais tēls» dokumentācija.

LGS apgrozījums deviņos mēnešos pērn bija 18,567 miljoni eiro, bet peļņa - 515 657 eiro.

«Latvijas Gaisa satiksme» ir 100% valsts uzņēmums, un tā pienākums ir nodrošināt gaisa telpas lietotājus ar aeronavigācijas pakalpojumiem. Uzņēmums netiek finansēts no valsts budžeta, tā galvenais ienākumu avots ir aeronavigācijas maksājumi, ko uzņēmums saņem par sniegtajiem pakalpojumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu