Maijā Latvijas elektroenerģijas patēriņš tika nosegts par 76% (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Maijā Latvijas elektroenerģijas patēriņš, izmantojot vietējos elektroenerģijas ražošanas avotus, tika nosegts 76% apmērā, kas, salīdzinot ar iepriekšējā gada maiju, ir samazinājums par 27 procentpunktiem, liecina Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operatora AS «Augstsprieguma tīkls» (AST) elektroenerģijas tirgus apskats.

Latvijas elektroenerģijas patēriņš maijā bija 570 897 megavatstundas (MWh), kas, salīdzinot ar aprīli, ir samazinājums par 2%, bet, salīdzinot ar iepriekšējā gada maiju, palielinājums par 1%.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem maijā Daugavas ūdenīgums bija 58% apmērā no mēneša normas, teikts AST pārskatā. Hidroelektrostacijās saražotās elektroenerģijas apjoms samazinājās - samazinājums par 55% salīdzinājumā ar aprīli, bet, salīdzinot ar 2017.gada maiju - samazinājums par 33%). Termoelektrostacijās (TEC) saražotās elektroenerģijas apjoms samazinājās par 41%, bet, salīdzinot ar 2017.gada maiju, palielinājās par 19%. Tā rezultātā vietējie Latvijas elektroenerģijas avoti saražoja 432 267 MWh, kas ir par 47% mazāk nekā aprīlī, bet salīdzinājumā ar 2017.gada maiju ir samazinājums par 25%.

Igaunijas-Latvijas starpsavienojums maijā vidēji diennaktī bija noslogots par 69%, bet, salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi, tas samazinājums par 30 procentpunktiem, Igaunijas-Latvijas starpsavienojums maksimumstundās bija noslogots par 98%, bet laikā, kad Latvijā ir pietiekama vietējā ģenerācija un mazāks nepieciešamās elektroenerģijas importa no Igaunijas, starpsavienojuma noslogojums atsevišķās stundās kritās līdz pat 30% no pieejamās neto pārvades jaudas. Neto pārvades jauda bija 338 712 MWh.

«Augstsprieguma tīkls» ir neatkarīgs elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina pārvades tīkla darbības un Latvijas elektroenerģijas sistēmas elektroapgādes drošumu, sniedz pārvades pakalpojumu, balstoties uz publicētiem pārvades pakalpojuma tarifiem, un nodrošina brīvu trešās puses pieeju pārvades tīklam. Uzņēmums veic pārvades sistēmas operatīvo vadību un nodrošina drošu, stabilu elektroenerģijas pārvadi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu