Zāļu lieltirgotavu realizācija aprīlī Latvijā samazinājusies par 7%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Zāļu lieltirgotavas šogad aprīlī Latvijā realizējušas zāles 33,13 miljonu eiro apmērā, kas ir par 7% mazāk nekā 2017.gada attiecīgajā periodā, liecina Zāļu valsts aģentūras (ZVA) dati. Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi - martu - zāļu realizācijas apmērs samazinājies par 19%.

2018.gada aprīlī zāļu lieltirgotavas Latvijā realizējušas kopumā 3,85 miljonus medikamentu iepakojumu.

ZVA dati arī liecina, ka vispārēja tipa aptiekām aprīlī pārdoti 3,32 miljoni medikamentu iepakojumu 28,3 miljonu eiro vērtībā.

Ārpus Latvijas aprīlī pārdoti 530 dažāda nosaukuma Latvijas Zāļu reģistra medikamenti par 14,95 miljoniem eiro, kas ir par 3% mazāk nekā martā, tostarp 252 kompensējamo zāļu saraksta zāles.

Vidējā lieltirgotavas realizācijas cena par vienu zāļu iepakojumu februārī bija 8,6 eiro, bet mēnesi iepriekš - 9,36 eiro ar pievienotās vērtības nodokli.

Pēc ZVA datiem, lielākās izmaiņas aprīlī bija vērojamas zālēm cenu diapazonā virs 100 eiro. Zāļu ražotāji un to pārstāvji aprīlī zāļu cenu pieaugumu deklarējuši 68 zālēm, bet cenas samazinājums deklarēts 52 zālēm. Cenu paaugstinājumu ražotāji pamatojuši ar izejvielu un ražošanas izmaksu pieaugumu.

Aprēķinos par zāļu patēriņu Latvijā nav ņemti vērā dati par zāļu pārdošanas apmēriem no vienas zāļu lieltirgotavas uz citu zāļu lieltirgotavu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu