Tiesnešu un valsts pārvaldes darbinieku atlīdzības sistēmas pilnveidošanai piesaista konsultantu «Fontes»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Ar premjera Māra Kučinska (ZZS) rīkojumu izveidota darba grupa, kurai līdz 1.septembrim jāizstrādā likumprojekti valsts pārvaldes darbinieku un tiesnešu atlīdzības sistēmas pilnveidošanai, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Darba grupu vadīs SIA «Fontes Vadības konsultācijas» valdes priekšsēdētāja un vecākā konsultante Inese Kamarūte. Šis uzņēmums atbalsta organizācijas atalgojumu sistēmu izstrādē un ieviešanā, veic procesu, funkciju un pienākumu auditus un atalgojuma pētījumus, norādīts tā mājaslapā.

Tāpat darba grupā strādās Finanšu, Tieslietu un Iekšlietu ministriju pārstāvji, kā arī Ģenerālprokuratūras, Valsts kancelejas, Saeimas Juridiskā biroja, Satversmes tiesas pārstāvji.

Darba grupai jāsagatavo likumprojekts par tādas tiesnešu darba samaksas sistēmas ieviešanu ar 2019. gada 1.janvāri, kas nodrošina tiesnešu darba samaksas faktiskās vērtības saglabāšanu un finansiālo drošību atbilstoši tiesnešu neatkarības principam.

Tāpat tai jāsagatavo likumprojekts par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības sistēmas pilnveidošanu, lai atbilstoši Satversmē noteiktajiem varas dalīšanas principiem nodrošinātu taisnīgu un vienlīdzīgu atlīdzības sistēmu.

Kā pamatots paziņojumā, darba grupai šie uzdevumi deleģēti, lai nodrošinātu Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā Ministru kabinetam doto uzdevumu izpildi, kā arī, lai nodrošinātu Satversmē noteikto varas dalīšanas principu ievērošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu