«Xiaomi» publiskais piedāvājums kļūs par miljardieru «rūpnīcu»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnas viedtelefonu ražošanas uzņēmuma «Xiaomi» gaidāmais akciju sākotnējais publiskais piedāvājums (IPO) varētu būtiski palielināt uzņēmuma līdzdibinātāju turību – analītiķi gaidāmo «Xiaomi» kotēšanu biržā jau nodēvējuši par miljardieru «rūpnīcu», vēsta ASV finanšu ziņu aģentūra «Bloomberg».

Uzņēmumu «Xiaomi» 2010.gadā nodibināja astoņi cilvēki – viņu mērķis bija radīt viedtelefonu zīmolu, kas piedāvātu «godīgas» cenas.

Šo astoņu gadu laikā «Xiaomi» ir kļuvis par vienu pasaules viedtelefonu tirgus līderiem.

Paredzams, ka «Xiaomi» akciju sākotnējais publiskais piedāvājums radīs līdz pat pieciem jauniem miljardieriem.

«Bloomberg» aptaujātie analītiķi prognozē, ka IPO uzņēmuma tirgus vērtību varētu noteikt 50 līdz 100 miljardu ASV dolāru apmērā.

Šobrīd lielākais «Xiaomi» akcionārs ir uzņēmuma valdes priekšsēdētājs un izpilddirektors Lei Dzjuņs – viņam pieder 31,4% uzņēmuma akciju.

Savukārt pārējiem septiņiem uzņēmuma līdzdibinātājiem kopā pieder 27% «Xiaomi» akciju.

Lai Dzjuns un «Xiaomi» prezidents Liņs Biņs jau šobrīd ir miljardieri.

Saskaņā ar «Bloomberg» aplēsēm «Xiaomi» novērtējums saskaņā ar IPO par miljardieriem padarīs vēl trīs uzņēmuma līdzīpašniekus.

Savukārt uzņēmuma vērtības noteikšana 100 miljardu dolāru apmērā par miljardiem padarīs vēl piecus uzņēmuma līdzdibinātājus.

Kā vēsta «CNN Money», «Xiaomi» pagājušajā gadā bija piektais lielākais viedtelefonu ražotājs pasaulē, piegādājot vairāk nekā 92 miljonus vienību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu